Followers MamaTisya

Wednesday, June 8, 2016

SAMYANG RAMEN...pedasss ke???


samyang ramen ni aritu tgk viral org dok share katanya pedassss
so moh ler try, nk tgk tahap kepedasan nye camne hehe...
ni adik ipar bli ms die p korea lastweek



aku mmg tkleh mkn pedas sgt.....kalo pedas skit ok lg
tp samyang ramen ni bg aku pedasssss tp sedap...aku bole mkn sesudu je
pijarrrr bibir wei...lps try sesudu 

so hubbyku la yg mkn smp abis..die mmg kuat pedasss tp air kena stanby gk
komen hubby ok pedasnye ...ye la die kn mmg suka pedasss
tisya nk try tp aku xbg..kn nangis plak

kalo tgk rupa tu mcm maggi goreng je tp bila rs skit...wow hot haha
nasibaik try sesudu amik rs kn sbb nk tau camne pedasss tu haha
kalo aku mkn semangkuk xtau ler , mau kalah bibir angelina jolie kot sbb bengkak pedassss haha

ada bc psl isu halal ...dh disahkan oleh  KMF (Korea Muslim Federation)
 & JAKIM yg samyang ramen ni halal
tp susah nk jmpa...ada bc kwn bli kt giant and jusco...
kalo uolss nk try tahap kepedasan... cuba la cr nanti

8 comments:

Ain Cho'in said...

As Salam sis. Salam perkenalan. :)

Just nak tanye, kenapa packing die lain erk? Then tak ade LOGO HALAL. ;) If kalau beli yang malaysia punya, memang ada LOGO HALAL. Minta maaf bertanye sebab adek sis beli direct Korea kan. Kalau yang HALAL JAKIM tu, sy rase utk product yang ade LOGO HALAL shj.

Btw, memang pedas Samyang Ramen ni. Sy pon da try. Sedap sangat. :)

mama tisya said...

ain,

yg korea punya dh disahkan oleh KMF (korea muslim federation) psl halal samyang ramen ni...

Ain Cho'in said...

Sy bace jugak yg tu. :) Saya ingat kan pengesahan halal Korea tu hanya untuk packaging yang di masukkan dalam Malaysia sahaja & yang ada LOGO HALAL KOREA. Just tanda tanya. :) So, packaging yang adik sis beli dekat korea ni memang ade LOGO HALAL from Korea la ey??. Sory sis, cuma nak sah kan je. :) Thank sis. ♥

mama tisya said...

ain,

aah ada...sbb korea pn ada certain produk utk muslim tkleh mkn

Chekgu Azrine said...

nak cari nanti dekat JJ...hahahaha

el said...

alamakk teringin le pulak weii
sedap sedap..even pedas nak hujung2 je

Norliza Nordin said...

Aritu pn ade gak teringin nak cr tp asben dok komplen pasal halal xhalal terus xtercari cari.. Hehhe nampak sedappp.. Febret ni kalau pedas pedasss 🙊

Julia Johari said...

erkkkk...nak cuba tp malas nak makan pedas sgt...huhu takut sakit perut...perut juju jenis makan pedas betul2 pedas tp berunsur cili padi kampung lah...kalau stok cili mcm ni risau takut perut mula ragam...hebat suami akak leh habiskan huhhhhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...