Followers MamaTisya

Thursday, October 20, 2016

Patahnya Sebelah Sayap


hah ramai yg layan slot samarinda cite Patahnya Sebelah Sayap ni kn 
actually masa awal2 start aku tk tgk...lgpn pelakonnye tkde la minat sgt...
tp ms alisha start kuar jail tu aku tertgk..lps tu trus follow
smp tisya pn layan juga..kemain die plak yg ingatkan aku stiap kali kul 10 mlm :-p


SINOPSIS :

Mengisahkan Alisha (Ummi Nazeera), seorang gadis kampung yang telah diberikan ujian percintaan yang berat daripada kekasihnya, Amzar (Izzue Islam). Pada awalnya hubungan mereka amat baik dan harmoni kerana Alisha banyak membantu keluarga Amzar ketika Amzar sedang mencari peluang pekerjaan sebagai seorang peguam. Namun, segalanya berubah apabila Amzar lulus temuduga dan diterima untuk bekerja sebagai seorang peguam di sebuah firma guaman. 

Alisha dan Amzar amat teruja apabila impian Amzar untuk menjadi peguam tercapai. Alisha membelikan Amzar pelbagai jenis kemeja agar Amzar selesa bekerja. Atas keterujaan itu, Amzar berjaya membicarakan kesnya yang pertama. Mereka berdua meraikan kejayaan Amzar di kedai makan kegemaran mereka. Amzar juga melamar Alisha dan Alisha menerima lamaran Amzar tanpa syarat dek terlalu gembira. 

Selesai mereka menjamu selera, hujan pula turun dengan selebat-lebatnya. Mereka terus gegas ke kereta Alisha dan beransur pulang. Namun, kerana terlalu asyik bergurau, Amzar terlanggar sesuatu ketika mengelak kereta dari arah bertentangan. Dalam keadaan hujan yang lebat Amzar dan Alisha tidak pasti apa yang telah dilanggar mereka. Setelah Amzar turun melihat apa yang dilanggarnya, Amzar kembali masuk memandu dan memberi alasan pada Alisha bahawa mereka hanya terlanggar tong besar dan enggan memberitahu hal sebenar.

Suatu hari, terpampang di dada akhbar mengenai sebuah kes langgar lari dan Alisha yakin bahawa kes itu mempunyai kaitan dengan kejadian malam bersama Amzar. Trauma Alisha makin bertambah apabila sekumpulan anggota polis datang ke rumahnya dan menahannya. Menurut mereka, Alisha adalah suspek utama kes langgar lari yang disiarkan di media massa. Alisha akhirnya dijatuhkan hukuman penjara dua tahun di atas “kesalahannya” itu apabila Amzar yang pada mulanya berjanji akan membela Alisha menyepikan diri dan membiarkan Alisha menanggung akibatnya sendirian. Selepas dua tahun, Alisha dibebaskan dan menjadi tukang cuci di pejabat Kuzairi (Aeril Zafrel), suami kepada mangsa langgar lari Amzar. 

Bagaimanakah hubungan Alisha, Kuzairi dan Amzar? Adakah masa depan buat gadis yang bergelar bekas banduan itu?


smlm plakon utama on air kt Hotfm


smua pakat geram kt amzar tu kn...sama juga mak amzar
tk sbr nk tgk depa meroyan..amzar pn dh mcm org gile...smp mak sdiri pn nk cekik haha
xsbr tgu isnin nextweek...episod akhir dh


episod smlm...psl alisha jual frozen food..
saje la aku update  homemade frozen food aku ni juga...haha

6 comments:

el said...

ari tu ada follow sekejap pas2 lupa lak pasal drama ni..ok jap nak pi tgk online

Norliza Nordin said...

episod malam tadi xtengok lagi.. layan gak citer ni tu yang kemain gigih merecord.. hehhe

Nafisa81 said...

tak sabar tunggu part amzar kena tangkap...padan muka mak amzar tu

Amanda Suria said...

Tak pernah follow sbb kat umah sewa xde astro..nak beli novel la nanti

Ann Ishak said...

saya pun follow cerita ni dari awal, memang best

ibuayu said...

akak pun br layan kat laptop semlm...terus menerus....x sabar nak tgk akhir....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...