Followers MamaTisya

Tuesday, September 9, 2014

LOKCHING ...pernah makan tak??


kalo lokching tk pernah dgr...nama lain adalah sate ikan
korang pernah mkn tk???
ni menu fav time kecik2 time sek dlu2...kt kampung slalu ada la org jual kn
kt kl ni jrg2 nk jmpa tp ada je org jual kdg2 kt area sekolah


aritu time raya kt kampung...ada org jual lokching@sate ikan ni
cousin tisya si farah teruja tul...tisya tkmkn pn...
tgk la farah tu, kusyuk tgk org tu tgh bakar lokching@sate ikan tu

9 comments:

babYpose said...

nampak macam sedap, brbola ikan, kira macam lekor kan..puas MT dpat makn mknanan favorite masa kecik dulu ye.

suhailah hamid said...

Yg ni feveret time sek dulu ni...sdp sgt la ....

syawalsimpsons said...

dah lama sungguh tak makan ni..nak jumpe kat putrajaya susah sekarang ni

lieyalatif said...

lieya penah gak rase...kat gerai jual goreng2 kat uniten tu ade satu kedai jual....kalo sos die sedap, sedap laa satey ikan ni kan...

el said...

kat umah iols ni dulu ada pakcik mai naik moto jual sate ikan ni..tiap2 kali mai jer anak2 iols jerit2 nak sate ikan..skun ntah mn pakcik tu..dah x mai dah save duit mama el haha

mummy_ayu said...

Pernah mkn....rasa dia mcm kepok lekor ..kan? Cedappp !!

siti zawiah said...

dah lama tak makan..time sekolah dulu selalu beli..

Lily@MamaZaraZareef said...

pernah makans ekali time kat kuantan ni..serius tak tau nama die lokching..ingatkan org kopok lekor bakar..hahaahha

Naemah Umi said...

adoii lokcing ni mmg mengimbau kenangan zaman kekanak dulu...mmg selalu beli utk mkn ptg hahaha...tapi yg skrg tak sama ngan yg dulu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...