Followers MamaTisya

Wednesday, September 17, 2014

decoration birthday party : tema Frozen


sronok kn kwn2 cuti direct sempena hari m'sia 
dh cuti lama ...malas je nk p kj kn:-p
ikutkn nk cuti je direct seminggu tp arini kena kj gk sbb nk setel skit
so minggu ni sehari je kj...esok lusa aku cuti cz bz uruskn wedding adik aku minggu ni

ok arini nk share info psl decoration birthday party tisya aritu tema  FROZEN
so kawan2 yg mana nk wat busday tema ni bole la dpt info yg aku nk share ni


customize mini chocolate tema FROZEN....aku tempah online kt FB Dida Zenal
mcm2 design die bole wat ikut tema korang nk
aku tempah 100pcs = rm 45



selain mini chocolate, aku tempah gk Fridge Magnet kt FB Dida Zenal
ada mcm2 size..yg aku tempah ni size 3x1 regenye rm 1 each
aku tempah 50 pcs = rm 50


frame putih & bekas biru tu bli kt IKEA
 utk deco kt atas meja candy buffet..rege lupa dh
gmbr Princess Elsa tu aku edit pastu print size 4R
lolipop,jellybean,biskut & mashmellow tu bli kt kedai borong sebelah NSK 


yg ni plak brg2 utk goodiesbag
paperbag & pembaris, pemadam tu bli kt GM Klang
yg peniup belon & apollo tu bli kt kedai borong sebelah NSK


stand ni bli kt kedai D.I.Y utk ltk cupcake...
kiranye do it yourself je stand tu..senang bangat
murah gk tp lupa regenye..actually dh ada stand camgini jenis kaca
mls nk angkut sbb aku buat kn kt kfc
so aku bli stand yg plastic ni senang..dh abis guna bole lipat blk...bole guna lg


lilin yg byk2 tu mmg lama dh bli tp xjd lak ltk atas kek 
pastu aku jmpa lilin kecik no 7 tu..tk silap rege 90 sen..bli kt kedai jual kek


crown utk busday girl...bli kt kedai aksesori kt jusco


kad jemputan ni aku google pastu taip la sdiri isi dlm tu
tk print pn just jemput online je thru fb & whatsapp

14 comments:

suhailah hamid said...

Wah...info yg sgt padat. Tq 4 sharing :)

Nad MamaZN said...

crown tu nayli suka la tu..
cupcake stand tu rasanya rm5 kat mr.diy

Ayu azmir said...

wah... cantik2... mesti mysarah saya pun suka..

syawalsimpsons said...

semua lengkap ni kakak...boleh buat rujukan

Ibu Lala said...

Berapa org jemputan buat kat kfc tu

ArY + ShA = AmZaR FaYyAdH said...

Assalam sis,
salam perkenalan..
bestnyaaaaa preparation utk burtday..
suke3..leh amek tips2 utk planning birtday anak jannuary thn dpn, he3
sha dah laaamaaaaa baca blog sis ni..
ni baru jer mula blog sendiri..barula ada bran nak ngomen...he3
jemput2 la singgah & join blog sha yer..
harap dapat berkawan & kongsi ceritera bersama2 yer

Falsya said...

Tetibe bile tgk semua nie xsabau plak nak tunggu birthday qisya..hehe

notti netti said...

uwaaaaa xdapat pergi. kalau tak mesti best.

lieyalatif said...

mmg pemes betul tema frozen nieh.... ramai gugurl pilih buat tema frozen utk besdey....cantik jek biru2...

Sharinginfoz said...

wow, cukup meriah, memang jadi kegilaan anak2 dengan frozen ni

Sukma Haron said...

interested....Frozen tu...anak-anak sure suka...

mummy_ayu said...

theme ni fofular tahun nie..Iris pun.sibuk nak tema nie..sekali baru2 tukar plak..entah la...
apa pun..congrats sbb berjaya organize poarty nie..nice deco, cute goodies..best la!

Shaznira Musa said...

Magnet fridge tu tempah kat mn eh?

mama tisya said...

Shaznira..fridge magnet tu tempah sama jugak dgn sticker coklat tu..cuba klik link FB Dida Zenal

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...