Followers MamaTisya

Thursday, December 18, 2014

Waterfront @ Kuching, Sarawak


kalo pegi sarawak, mesti rmi yg akan pegi waterfront ni
sbb kt cni bole naik cruise ataupun tradisional boat
dr hotel aku stay dkt gk la...jln kaki je...lebihkurang 10-15 minit
tp bole tahan berpeluh gk la



aku tk naik pn Sarawak River Cruise so kita posing je la


ni rate kalo nk naik Sarawak Tradisional Boat
bole tahan mhl gk ek..aku tk naik gk

ni la rupa boatnye


opposite ngan waterfront ada kedai2 jual mcm souvenir, 
kek lapis, ikan terubuk masin, bj2 dan mcm2 lg
sempat la aku bli souvenir skit utk family


ilangkan dahaga jp sebelum blk ke hotel



ni pn slh 1 tmpt wajib posing kalo p sarawak...
nasibaik tmptni dpn otel aku stay
mmg rmi la org dok posing kt patung kucing ni

7 comments:

Lynn Hamzah said...

teringin juga nak jejak kaki ke kuching nie...insyaallah tahun depan kut...

Chekgu Azrine said...

patung kucing tu simbolik yg bukti dah sampai kuching..hehehehehe

izzeyda said...

ohh dok kat hotel sebelah situ yer.. kitaorang pegi tahun lepas, dok tune hotel.. naik cruise tuh.. sebelum sampai ada tarian kebudayaan kat atas tuh.. masa naik tuh diaorang jamu kek lapis dengan air.. kira free laa dah tambang pun mahal dah kan..

izzeyda said...

tempat wajib berposing kat tugu kucing tuh.. kami ari tuh posing ari last nak balik.. sekejap jer dah setahun kami ke sana..

Nana said...

takut naik bot tu goyang2 hehe seb baik xjauh nak seberang

elly nadyra said...

gambar last tu mmg tempat wajib posing ye
hehhehehehehehe
saya tak pernah pi sarawak
tapi tempat kamu pi ni
mmg tempat wajib pi kalau ke sarawak

syawalsimpsons said...

akak betoi kata org kat sungai tu ada boya...kot saya salah kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...