Followers MamaTisya

Wednesday, August 5, 2015

TIADA ETIKA !!!



smlm ada kwn share...aku tgk gmbr dessert mcm ku kenal...
ye la gmbr aku buat...mmg la kenal...tp org tu update gaya die yg buat

entry asal yg di copy paste dr link blog aku

rmi bloggers yg menerima nasib yg sama ..bila gmbr2 ataupun isi kandungan yg di copy paste sebiji2 oleh pihak2 yg tk bertanggungjawab yg konon2 gmbr tu diorang punya....tiada etika langsung !!!



tk slh nk share resepi & gmbr tp sila la minta izin..dh gaya mcm wat gmbr tu hak sdiri
sebelum ni aku pernah kena gk beberapa kali dr pengguna fb
dpt tau pn ada kwn2 yg tagged ataupun ada kwn2 yg share

utk kes2 yg lps bila aku komen yg tu gmbr aku, bole plak die kata mmg gmbr die
bila aku bg bukti siap di delete & kena blok
yg lg haru ada yg guna utk tujuan bisnes...kalo nk bisnes sila la guna gmbr sendiri
tk berkat hasil jualan korang dgn guna gmbr curi...menipu pembeli namanye

mmg aku update utk di kongsi dgn smua pembaca..dan rmi juga yg dh mencuba
dan mereka pn kongsi dgn menggunakan gmbr hasil tgn mereka sdiri
nk share tk slh tp biar betul caranye !!! 



nk menang duit raya klik link :


7 comments:

lieyalatif said...

kurang asam kan amy.... main cedok jek citer org ...kuang aja sgt tu....pasni kene tepek watermark amy.... lieya plak penah jadi kes pic dayyan org curi...ermmm payah laa nak bendung benda nieh....

seraa rose said...

smua nk senang je skrg.. geram btl ngn org cm tu

eima said...

hmmm tu la .. credit sikit kat tuan punya gambar .... share link ke hape ke ok la juga.... klu mls nk minta izin

Nad MamaZN said...

sblm ni br tisya kan yg kene cilok tu? diorg ni.. bukan susah mana pun nak mintak izin..tah pape!

Falsya said...

alahaiiii bende2 gini la yg xsuke..org main amek2 gambau..langsung xbgtau apotah laie nak bg kredit..next time kene letak watermark..

Eyma Balkish said...

Saya pun kena nasib yang sama..berlambak-lambak..blog,fb..x de letak link..kadang-kadang ada yg edit gambar dan crop..tapi saya masih kenal gambar yg saya ambil...

Nurul Aula A'Akif Fadzil said...

sabar.. pernah rasa gak, siap buat testimoni produk diorang ni.
Takpa tu tanda kita dah glamour.. yang penting kita keep on sharing benda baik mesti orang tau punya..
:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...