Followers MamaTisya

Wednesday, August 12, 2015

jom pegi beraya lagi :)


kita sambung cite raya di kampung yg tk abis lg
raya ke-2 pn lebih kurang 7 buah rumah juga kami pegi beraya...
moh layan gmbr ngan juadah yg menyelerakan



dlm kul 9pg dh kuar


pg2 dh bfast nasi kukus ayam rempah & laksa penang


2 syawal gigi tisya tercabut dgn sendiri akhirnya...time ni blum tercabut lg
punya la lama aku tgu gigi die nk tercabut sdiri


roti jala cicah kuzi, nasi impit , rendang & ketupat palas pn ada


bergmbr ngan tuan umh


umh makcik aku layan  nasi dagang, mee kari, meehon & trifle


sebelum blk bergmbr rmi2 kt Pergola baru ni
dan gmbr ni gk aku menang contest raya kt IG Cosmoderm


ni plak umh pakcik aku...layan nasi sumatera


tp ada berita sedih lps kami blk ke kl , pd 11 syawal kami dpt berita 
pakcik kami ni meninggal dunia akibat kencing manis
aritu masa dtg beraya pn die pn baru lps kena potong kaki
tp nmpk sihat...alfatihah utk arwah pakcik ku...
smoga die di tempatkan di kalangan org2 yg beriman...amin



menu mee kari rumah tokey Arwana Perhentian Resort




oreo cheese cake ..lama xmkn..tisya ckp, lama mama tk buat
nanti la ada kelapangan aku buat



sebelum blk bergmbr rmi2 ngan tuan umh


bdk2 bkn nk mkn sgt..main je lebih


7 comments:

el said...

bestnye tgk uols berayaaaa...cheesecake tu x tahan

Amanda Suria said...

teringat masa beraya zaman kecik2 dulu...x kenal sapa pun redah jer pi beraya..semata2 nak collect duit raya...zaman dulu raya meriah kan

Rizziela said...

bestnya..meriah

eima said...

kami tahun ni tak byk terima jemputan open house .... huhuuhu

Azura Aziz said...

seronokkan beraya ramai2...

Falsya said...

terpaksa scroll lelaju..xsanggup nak tgk makanan yg sedap2 tuh..huwaaa

kayyana said...

kek oreo tu nampak sgt sedap kak... rasa nak amek makan je.. tp apakan daya dalam gambar rupenya.. meriah kan raya ni asyik makan je.. hhihihihi... takziah ye kak. semoga arwah pakcik akak bersama orang orang yang beriman.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...