Followers MamaTisya

Thursday, January 7, 2016

Gyu-Kaku @ Tropicana City Mall




ingt tk entry jalan-jalan Tropicana City Mall aritu
tujuan utama nk redem adiah menang contest




biasa kalo ke restoran jepun sure terbayang sushi je kn
tp kt Gyu-Kaku ni bkn sushi tau tp Japanese BBQ
Gyu-Kaku ni byk cawangan serata dunia spt kt menu tu
tp kt malaysia ni ada 2 cawangan je kt Tropicana City Mall & Publika
restoran ni under Naza Group


ada pilihan daging...bole la pilih mana yg uolss rasa nk mkn
daging wagyu tu aku bc antara daging yg sedap
tp harga pn bole tahan mahal...daging yg biasa pn ada
ada soup & dessert style jepun


bole juga pilih yg set ni
so aritu aku pilih Raku Set utk 2 pax


kami antara customer yg awal...kami dinner dlm kul 6 gtu...
tk lama lps tu br ada org dtg mkn
kt meja tu ada apron..moh ler pakai...tkde la como bj nanti


ni la set utk 2 pax...byk uolsssss
ada 5 jenis salad korang bole pilih slh satu darinya
sebelum dtg mkn mmg aku dh google la apa yg sedap kn
so aku pilih Horenso Salad...mmg sedap...crunchy gtu
kimuchi tu sama mcm kimchi...jepun panggil kimuchi, kt korea panggil kimchi
aku 1st time mkn kimchi kt korea dlu...tp tekak aku xbrp bole masuk sgt...stakat mkn skit tu okla 
pastu ada sosej...yg sosej coklat tu ada cheese
yg sup tu bole pilih samada tamago atau wakame....aku pilih tamago soup mcm sup telur
kalo pilih wakame tu sup rumpai laut..takut tk tertelan je :-p
yg ada 4 jenis mcm sayur tu namanye namuru 
ada sotong, udang & salmon, kambing, ayam
sos pencicah ada manis & pedas



posing2 dlu sebelum bakar222


moh kita start bakar2...kt sini charcoal grilled...so mmg tkde la berasap2 ke apa


smua nk jd CHEF :)



mkn guna chopsticks tk brp kenyang tp nk posing ok la haha


alhamdulillah kenyang....total bil dlm rm 150++
so ada voucher rm 100 just byr balance tu je la
tp ada sesuatu kejadian...bila blk umh bila belek menu
rupanya nasi & eskrem diorang lupa nk serve
aku pn komen la kt fbnye inform psl staff diorang tkde serve
so pihak diorang minta maaf & akan bg voucher mkn free
insya allah kami akan dtg lg mkn nanti :)

7 comments:

lieyalatif said...

bertuah amy...mmg sentiasa murah rezeki gituuuuu....

syok le makan mcm2 bayar balance voucher jek...alhamdulillah...rezeki dpt dikongsi bersama ngan family kan.....ramai bagi review sedap makan kat sini...next time kalo sesat ke sana leh laa try....

Chekgu Azrine said...

Murah rezki dpt makan kt restoran mahal..hehehe

Julia Johari said...

Alhamdulilah, rezeki sgt ni kak amy, bukan senang nak menang dan mencuba makanan rare ni...daging wagyu mmg mahal...nak tunggu menang contest harapanlah mcm juju hehehe

Nabila Syifa said...

Rezeki.

Eliss Mie said...

sushi saya memng tak makan. kalau makanan korea ni tak tahu boleh telan ke tidak..hahaha..dasar kampung sangat kan.

eima said...

ALHAMDULILLAH DOBLE MKN FREE .... SEB BAIK GRILL INGAT MKN MENTAH2 GITU TD

Azura Aziz said...

tahniah mama tisya...

alahai, kita tekak kampung.. xreti nk mkn macam tu haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...