Followers MamaTisya

Thursday, March 28, 2024

#12Ramadhan ~ Potluck Iftar di kampung




12 ramadhan aritu balik kampung berbuka puasa ramai2
menu potluck so masing2 masak bawa blk kampung
tp menu aku masak kt kampung


menu wajib ada bila bulan puasa
ayam percik kuah putih klate aku masak
kalini byk part peha & kepak so tkpayah rebut2:-p
bakar dlm oven & magic pan


yg nak cuba resepi klik link di bawah


menu taucu klate ni mama masak


menu adik ipar yg kt Johor


menu adik aku yg kt Shah Alam


dugaan tgk air manis di kala cuaca panas
alhamdulillah masih setia ngan air kosong


adik aku kt Kajang masak sayur campur & buah jus tembikai


mcm2 kuih ada...kuih beko, akok pandan,
popiah basah, roti john, bubur lambuk


buah mangga tu sedap sgt mcm mkn harumanis


alhamdulillah smua adik-beradik dpt berkumpul berbuka puasa di kampung


org bz buka puasa...die dh lena dulu


moreh ada menu satay


puding caramel mak ngah yg di tunggu2


tgh berbuka puasa aritu , adik ipar dpt panggilan dr kampung, 
Tok Leman tercinta telah meninggal dunia...al-fatihah utk arwah
adik aku sefamily bertolak balik Kedah malam tu lps terawih


11 comments:

  1. Meriahnya bila ada potluck macam ni, sampai tataw nak capai lauk mana dulu. Nanti boleh try la ayam percik kuah putih. Masak tauchu tu pun tak pernah dengar.

    ReplyDelete
  2. geramnya tengok yang terpaling penat puasa tu..dapat la ibuayah dia buka puasa dgn tenang anak dah lena

    ReplyDelete
  3. Meriahnya dapat berbuka ramai2 macam ni. Macam2 lauk ada. Alhamdulilah.

    ReplyDelete
  4. Seronoknya kampung depa kat Ampang jerrrr :D
    Seronoknya berkumpul begini...
    Takziah utk adik ipar sekeluarga.

    ReplyDelete
  5. Sedap tgk ayam percik dgn daging dendeng tu.. untung dpt kumpul berbuka bersama .. :D

    ReplyDelete
  6. banyak menunya.. selamat berbuka..

    ReplyDelete
  7. Meriahnya berbuka ramai- ramai...minggu ni SA x ramai..sebab 2 family balik rumah in law diorang kat utara

    ReplyDelete
  8. Ayam percik!
    Akok pandan!
    Buah-buahan.... semuanya sedap. Memang kesukaan saya tu!

    ReplyDelete
  9. Ayam percik kuah putih Klate itu nampaaak sedaaap sangat. Dan Soo creamy yaa 😍😍😍😍. Teringin nak coba.

    Lihat es semangka πŸ‰, jadi ingat kemarin makan di restoran baru, pesan jus semangka, tp kecewa..rasanya kebanyakan air.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...