Followers MamaTisya

Wednesday, September 19, 2012

wordless wednesday #51


gmbr dr google
bila la dpt umh idaman ni:-p


 nk tnye korang yg mana tau psl housing loan
bank mana skarang ni yg interest paling rendah ek???

kalo korang yg ada info psl bab yg related ngan umh , jgn lupa share ek..tq 

20 comments:

Reflisia said...

Amy cuba check RHB coz bank ni slalu offer housing loan best rate. =)

Falsya said...

rumah idaman semua org tuh..hhehe..

notti netti said...

akupun tunggu org komen kat entry ni..hahahah tapi last2 weeks aku ronda2 kat shah alam eco apekebendantah. nak tengok rumah..ayooo rumah terespun nearly 1juta.....gilos....adeeeh la...tapi perumahan sangat cantik laaa.....

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah shantek2 rumah idaman amy....kena tanya semua bank kalo nak tau mana yang murah, tapi kena siasat gak takut kadang2 ada yang hidden cost...kalo bab kuar duit kwsp untuk rumah kita pandai...

SYANI said...

Takut tengok harga rumah sekarang..

irmafittaputri said...

try & error je...sekarang rege rumah dh mcm xmsk akal..klw dh berkenan lokasi baek..grab cpt

Ibu Lala said...

rumah kat mana ni emy. shanteknye. klw nk beli rumah biasanya devpr ada panel bank derang sendiri. tapi boleh gak try tny bank len. nanti email kat kite ye rumah tu kat mana..

Ibu Lala said...

ni musti harga juta juta kan. owh..

NM02 said...

teringin gak nak umh besar

tapi kita penakot

hehehe

siti said...

saya nk jual rmh saya hehe

♥ ROS ♥ said...

Teringin gak nak ade umah landed.. Ros duk kondo ni.. Asben ros buat bank muamalat n hsbc untuk pnjaman umah :)

Nory Zoulkefle said...

tersenarai jgak dlm list rumah idaman Nory...Bile lah nk merasa duk umah sendiri..huhu

mekchu said...

nape amek gmbr rumah mekchu tanpa kebenaran nih??????

Myra Jay said...

Cantiknya rumah :)
Rumah idaman jugak tu :D

radziah AR said...

amy...lbh baik tny bnyk bank...sbb lain2...
1.ada bank bagi free lawyer fee ...
2.ada bank offer sesuatu kalau hrga rmh above rm200k
3.ada bank bagi interst rendah jika loan tinggi rm250++
4.ada bank tak nak pemaju 'itu' -maybe tanda ada masalah*@pemaju ada panel bank sendiri

dan cuba tanya, biasa pemaju bagi free S&P if first time beli rmh.

compare bulanan yg perlu dibayar bagi setiap bank...ada yg berlainan.

dan kdg2 bank tak glamour (mean-bkn favorite)interest lbh rendah....

kalau sudi, cuba baca : untuk info...
http://imanuhadiaryhidupku.blogspot.com/2010/12/mana-yg-betul.html
http://imanuhadiaryhidupku.blogspot.com/2012/01/cara-membeli-rumah-lelong.html

:: Riri-Fatieha ::~ said...

ni memang rumah idamans semua org ni.. sape tak nak rumah mcm ni kan

Zura@Iwan said...

rumah idaman aku yg la ni duk ada tu ler...hehe....

Arjuna Silvera said...

boleh jer nak share

fini zaini said...

cari yg BLR minus bkn BLR plus utk interest...plg terbaik daily rest bkn mothly rest...mostly daily rest ni oversea bank je yg ofer mcm HSBC,OCBC, SCB...mostly local bank kt mesia ni ofer mothly rest...

fini zaini said...

aku ade post topik psl cara kurangkn loan rumah...maby bleh jadikan panduan pd sesiapa yg dh beli rumah or akan mmbeli rumah nnti...hrap bijak memilih loan yg akan menguntungkn kita kemudian hari >>

http://finizaini.blogspot.com/2011/01/cara-kurangkan-loan-rumah-anda.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...