Followers MamaTisya

Friday, February 5, 2016

Nasi Kukus Ayam Panggang Cowboy Place @Port Dickson


aritu sebelum ke PD, dh google tmpt mkn apa yg menarik & yg dkt2 ngan hotel
sbb malas nk p mkn jauh2 kn..dh la cuaca panas
so sebelum check in hotel, kami singgah lunch kt Nasi Kukus Ayam Panggang Cowboy Place


smp2 je dpt parking ngam2 dpn tmpt ayam tgh panggang ni


kasi zoom skit....


ni harganya...bole la pilih ikut suka korang nk yg mn


berasap2222...dh la cuaca tgh panas kn


time kami smp tkde la rmi lg...lebih kurang kul 1 camtu
tp time kami dh nk blk..makin rmi org dtg mkn
tp meja byk tkyah riso...cumanya nk dpt yg dkt ngan kipas terhad la
nasibaik time kami smp tu, bole la pilih dok dkt ngan kipas
sbb bole tahan juga panas kn


ni menu kami order...amik 1/2 ekor rm 10
tp ayam tu mcm skit je..aku siap tnye..ni 1/2 ekor ke..die kata ye
mula2 amik nasi 3 pinggan lps tu tmbh lg 1 nasi..each rm 1
air ada jus tembikai & epal je rm 2 each
sos tu die pedas2 skit...sedap la bila di cicah ngan ayam panggang tu
total lunch rm 20
dh kata konsep cowboy so mkn dlm bekas polistrin ni
air tu rs mcm mhl je sbb air jus kn tp gelas kecik je camtu


ni kalo nk add on sayur ke..telur ke..bole amik kt sini...konsepnye layan diri


ada live band gk ms aku smp tu diorang tgh nyanyi...ni time tgh break la ni


ada tomyam juga tp ada time tertentu je
buka smp mlm tp belah mlm tk pasti lak ada ke menu nasi kukus ayam panggang
sbb kalo time lunch mmg smua mkn menu tu je


nmpk tk betapa panasnye cuaca, anak dara dh tkleh buka mata 
tp mama ajak posing juga :-p

kalo korang ke PD, nk try tmpt ni senang je cari...mmg tepi jln je
aku aritu guna waze gk la...mmg dkt je dr hotel aku stay

12 comments:

syawalsimpsons said...

wahh ada erk tema koboi ni..tak perasan lak kedai ni

Eliss Mie said...

dulu pun pergi PD makan kat situ jugak

- dieyana - said...

ha..kitaorg kalu g pd..singgah mkn sini je..ank2 suka...perut tgh lpr, mkn cpt2, dgn pns, nasib baik dpt kat kipas... mmng sdp ayamnya.

airnya tu mahal skit, tp kalau ramai2 boleh ambik jag, jimat sikit..sikit la..hiihih

Julia Johari said...

Syokkk ooo layan ayam ni makan dengan sos dia perghhhh...nanti nak pi PD lagi leh beli lagi sedap

lieyalatif said...

lieya penah makan sekali...tu pun sebab dok bace blog org le kate sedap...mmg not bad...budak2 suke....sos die tu pun okey cume kalo dibaikpulih mcm tak sticky sgt mcm tu lagi okey kot...

air mmg jimat amik dlm jug jek amy...dlm gelas rase mahal....tak abis tapau ajek ekekekeekek

Lea Ismail said...

pergi jga kedai ni minggu lepas. suka konsep kedai ni. konsep cowboy

Noor Izmaliza said...

Tu la dok lalu je je x pernah singgah sbb org penuh..mcm besh je

Azura Aziz said...

ms pergi tu xmkn kat sini... mkn kat kedai asam pedas tu...

Aju Mohit said...

alamak sedapnya amy, terliur tgknya ;)

Encik X said...

wahh..

memang puas makan macam nih.

nampak sedap.

LYAfrina said...

meriahnya ...bertingkek-tingkek ayam tu

Mommy Cici said...

pernah makan sekali. sedap and affordable tapi tu lah , panas -__- kalau bawak baby dalam stroller ke, agak tak selesa . T_T

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...