Followers MamaTisya

Wednesday, February 3, 2016

motor yg BERSALAH ~ kena saman RM300


kejadian accident aritu, akhirnya polis dh inform aku, moto tu yg bersalah
so dia kena saman rm300 sbb tk ikut laluan moto
tp kalo kes accident jln biasa event moto salah...kete yg akan kena saman


aku pi snap tmpt kejadian sbb masa kejadian, aku xpasti ada lorong khas laluan moto ke tk kn
sepatutnya motor kena lalu kt lorong tepi tu tp die pi masuk jln beso...
tmpt aku accident sila tgk gmbr kanan yg ada kete hitam tu....lebihkurang kt area situ
tp sbb die cedera, aku ada bg skit sumbangan ikhlas


seminggu kt bengkel...isnin 1/2/2016 dh siap repair kete
berkilat mcm baru....terbayang2 lg serpihan kaca huhu
masih trauma dgn kejadian accident aritu

6 comments:

idzwa kamaruddin said...

alahaiii dah la sakit kene saman plak T__T

lieyalatif said...

salah die laa amy tak ikut laluan moto...same2 nak sesak di laluan kereta....kebanyakan jalan kite kat malaysia ni kan ade laluan moto .....

Raihanah Ahmad said...

Allah, semoga dipermudahkan urusan ya

Azura Aziz said...

harap2 smuanya dipermudahkan..

eima said...

alhamdulillah ... harap jd pengajaran kat penunggang lain ..supaya leih berhati2 jgn sibuk nak mencilok je ... kadang tu kita ni ade blind spot tetiba je ada kats ebelah moto .... jgn nk mencilok je kami ni pemandu bkn nampak sgt korg tu .....

Mommy Cici said...

lepas tol ke ? moto mmg suka ikut jalan kete. walaupun I naik motor, tapi kekadang I sendiri takut. dorang entah dari mana berdesup je sampai. hehhee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...