Followers MamaTisya

Thursday, February 20, 2014

6thn 8bln


arini genap umur tisya 6 thn 8 bln...
bln june nanti baru 7thn
smlm pegi amik tisya sekolah agama awal
so sempat tgk die solat asar...biasa aku smp die dh selesai solat
ngintai dr tingkap die tgh kemas telekung
nk kuar nmpk mama trus terkejut....happy sbb mama smp awal
siap ckp..." cpt mama blk dr hotel.."
dh ptg lps solat , pki tudung pn dh serabai

smlm tk sempat bli eskrem cz ari nk ujan
kalo tk, bole dikatakan ari2 bli eskrem time blk
die ckp gk panas tu kena bli eskrem...sbr je la
tp mmg ptg2 panas..kalo tgk bj die basah btul ngan peluh
tp kalo ari2 bli eskrem tk elok gk



lastweek aku  smp sek, tgk die berdiri je kt org jual eskrem
pastu tnye nape tk bli eskrem...die jwb ada kwn die mintak duit die
so tkde duit nk bli eskrem...pastu aku tnye nape bg kwn duit??
die kata kwn ckp, kalo tk bg, die tknk kwn ngan icha
alahai anakku...kalo slalu camgini susah la kn
tk sempat lg nk p jmpa bdk tu..nk sound skit jgn nk mintak duit org
aritu ada kes tisya kena cekik...huhuhu...dh p sound dh bdk tu & aku pn dh inform ustazah
hrp2 tkde la hal lain plak pasni

3 comments:

syawalsimpsons said...

budak2 sekarang kan kak...adoi tak macam kiter dolu...adoi kat opis ni pon macam tu kak, selaloo ada je ngadu gitoo

Chekgu Azrine said...

Fuhh..ni bikin mrh ni..suka2 je mntk duit org ek..kck2 lg dh pndai buli

Ibu Lala said...

Pernah gak jd camni. Sian anak anak kita kan. Hr tu ank sy pernah kena ugut. Pastu hr berikutnya pi la jumpa budak tu. Ckp elok elok dgn dia jgn buat camtu lagi. Tup tup dia pi report kat mak dia. Siap buat cerita lagi. Jumpa mak dia kat sekolah tp terlambat sbb mak dia dah jumpa cikgu dulu. Ntah hapa hapa la makndia cerita tu. Anak dia pandai mereka cerita . Sakit hati betul ms tu. Dah la hubby x dtg. Sy sorang gak la yg konon nk pi settle. Tp x settle pun. Lps jumpa cikgu blah camtu je. Mls nak tgk mak ngan anak yg pandai buat citer tu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...