Followers MamaTisya

Friday, February 21, 2014

booking wayang thru TGV Cinemas Mobile Buddy


aritu ada yg tnye camner nk booking wyg thru hp...so meh nk share ngan uolsss
b4 ni pernah booking yg kt GSC tp jrg sgt tgk kt GSC..biasa tgk kt TGV
so skarang TGV pn dh ada application booking ni
so tkyh Q lg.... trus scan je dr hp korang lps dh succes booking



ni ada 5 step...kalo tk phm gk ...
ni cth aku booking time tgk The Lego Movie aritu


mula2 korang download dlu application TGV Cinemas kt playstore hp korang
so dh setel ada icon TGV Cinemas tu


klik icon tu..kuar la smua movie ...
so pilih la movie mana korang nk tgk



bila dh select movie yg kita nk tgk, klik Buy Now


then isi details kt mana korang nk tgk, date & time
yg cinema type tu depend pd korang nk pilih yg mana
aku pilih standard je..then klik continue


lps tu  kuar pilihan seat...aku tgk show b4 kul 12 so ada la tiket murah rm 7 each
so select 3 seat...biasanya aku amik couple seat...then klik next 


ni cth2 seat utk korang pilih...just klik ok


kalo pilih seat yg murah rm 7 tu...
seatnye kena pilih 5 row dpn dr screen


bila kita dh select, akan bertukar color hijau...pastu klik next




pastu akan proceed utk payment...
3 seat = rm21 tp total rm 22 sbb servis charge rm 1
aku byr thru debitcard VISA maybank
isi details yg diperlukan

**kalo tkde credit/debit card...bole guna m2u,cimbclik, rhb, hongleong & byk lg



bila dh isi smua details...baru akan connect ngan maybank
utk MSOS Code akan dpt kt hp..so masukkan code & klik ok  


so dh success ngan payment akn dpt msg camni


lps tu dh dpt barcode & details...
so p TGV just scan barcode...tkpyh Q lg collect tiket





5 comments:

Dee said...

wah..mudahkan skrg..takyah susah2 dah queue kat cinema..

Nad MamaZN said...

Mudahkan skrg... Hanya di hujung jari =)

Saya biasa tgk kt gsc, jarang sgt sgt tgk kt tgv

Ibu Lala said...

camne nak scan bar kod tu. kena save ke.

suka booking online lg dr q kat wayang tu. sampai sana collect tiket je.

Suzana Ikram said...

Info yg bagus ni Amy..

nurfadilah suardi said...

macam senang je. lepas nie jimat masa nak beratur panjang dan leh book tiket ari apa je

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...