Followers MamaTisya

Monday, February 10, 2014

pegi GOLD COAST ngan family in law



dlu pegi London ngan family inlaw...kalini pegi Gold Coast plak
tp ni bkn Gold Coast Australia tp Sepang je
adik ipar aku ajk mkn seafood kt sepang
pegi time cuti krismas mmg rmi org la
kami smp dkt kul 7...tk sempat tgk sunset




b4 tu hubbyku soh studentnye tlg booking meja
nasibaik dh cal awal kn cz time krismas org rmi
tp katanye dlm kul 8.00 baru ada meja
so pilih2 dlu apa menu yg nk dimasak


sementara tgu kul 8 kami lepak dlu kt  Pantai Gold Coast


sronok main pasir...ajk bergambar pn tknk 


so kita posing berdua je la ...dh tisya tkmo join sama kn
lps tu dh gelap kt pantai kami pn gerak ke restoran
nasibaik meja dh clear cumanya tgu makanan la smp...
smua dh kelaparan...dlm 8.30 gk la makanan smp


order 2 jug fresh orange & 1 jug tembikai


sotong & udang celop tepung


kerapu masak stim


siakap masak 3 rasa


kailan goreng 


pepahat masak sweet sour


ketam masak cili


ikan pari bakar


alhamdulillah kenyang tp time kami dh nk abis mkn ada amukan kt cashier
nasibaik tk bertumbuk je...huhuhu
ada 1 group tu, makanan diorang tk smp2...time tu dh 9.30 xsilap
sbb meja kami dkt ngan cashier so dgr la amukan tu
katanye die dh order ptg lg...mcm lebihkurang kami smp la
tp smp sudah makanan tk smp2
lps dh bertekak bole tahan lama gk kt dpn cashier .... diorang blah so tkde la mkn...
pekerja kt situ pn ada ckp gk diorang tgh buat tp dh diorang marah sgt trus blah xjd mkn
mmg kalo jd kt kita pn sure angin makanan tk smp2 tgu lama kn
tp nk wat camner nk2 time peak hour krismas tp dh die kata dr ptg lg dh order

korang camner if makanan lmbt smp??
kalo aku tgk meja lain dtg lmbt tp dh dpt..
aku sure p tnye...tkde la tguuuu je...kn lg lama tgu lg berangin kn
tp tkpernah blah lg kalo makanan lmbt smp sbb lpr kn...tp kalo tk buat lg makanan tu cansel la
slalunye lps dh tnye byk kali tklama makanan smp

7 comments:

Nad MamaZN said...

Klu meja lain dh dpt mknn walau sampai lambat dr kita mesti la p tanya gak.. Tp kengkadang dorg dh order awal thru phone ke kan..

Tp klu lebih 30-40minit mknn masih tak sampai tu mmg dh consider lambat. Klu still xsampai lg, bila tnya dia kata xbuat lg atau tgh buat mmg kami cancel order jek huhu.. Dia la rugi sbb tak jaga hati customer hihihi...

Meh mkn kt 1 kedai kt klang ni.. Baru je order tak sampai 10minit order dah tiba kat meja.. Sedap plak tu, mmg mantop la servis =)

Kak, pg2 dh mcm2 menu ni... Saya breakfast karipap je ni, trus lapo lagi hhaahh

syawalsimpsons said...

adoi lama sungguh tak makan siput pepahat ni

:: Mrs.Eady :: said...

sama la..haritu pegi mkn kat situ 2 jam baru dpt makanan...sedih giler...anak sampai tertido-tido dah..

Norliza Nordin said...

owhh aritu ade gak pegi.. tapi kami pegi makan kat senandung malam
http://sinarcintaku.blogspot.com/2014/01/dinner-di-restoren-senandung-malam.html

Queen said...

saje nak share

kitorang bukan jenis makan luar
paling kerap dulu pun uptown hawkers damansara.

situ makanan mmg jarang benar lambat la.. mmg order kejap je sampai.


pernah juga balik sepang order makan.
kita ni bila maan luar expect cepat la.. dats y makan luar. kalau lambat baik masak kat umah.
sekali lambat
bila saya tanya baru nak buat. barunak kuar ikan..

saya mmg kensel.
kedai takde orang order makan pun
tapi kitorang tunggu dekat sejam lebih air sume dah habis

itulah yang betul2 saya ingat makanan tgh buat saya kensel.


yang lain2 tu biasanya kalau ramai orang or tengah buat saya tak kensel la kan

atau mmmg tak buat lagi kensel ok lagi la.. at least boleh la nak decide makan benda lain plak..


gitew =P

Rizziela said...

kalau terlalu lambat..sy memang blah ajer..tp kena tengok gak..yg datang lambat tu make sure x dpt lg..tp kalau diaorang yg dpt dulu..memang mengamuk sakan la sy kat situ

Zura@Iwan said...

bestnya lepak2 pantai kn..

owhhh ada insiden ye..
bab mknan lmbt sapa tk hangin kan
tmbh2 kalau dh order awai lg..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...