Followers MamaTisya

Tuesday, November 24, 2015

Setel baju sekolah utk darjah 3 tahun 2016


sabtu aritu aku dh setel bli bj sekolah tisya utk darjah 3 thn dpn
ada yg ckp awal nya...ye la sekolah pn br start cuti kn
sementara tk rmi org, baik aku bli cpt kn
lgpn awal2 ni tkde la sesak ngan org rmi...lps tu tenang skit la nk memilih
kn lmbt2 kdg2 size bj xde ngan org rmi lg kn



anak dara tgh fitting size bj...
rmi yg ingt tisya jd pengawas thn dpn sbb ada gmbr bj color biru ni
actually ms nk test kena try bj yg diorang display
size bj 30 tkde bj putih...tu psl kena test yg bj pengawas tu..yg bj putih tu size 28
patutnya bg je la bj yg kita nk bli trus sbb aku pernah terkena sebelum ni..
bila try yg display ok tp bila dpt jenis kain lain plak
sbb aku shopping awal , tk rmi org lg so lama jugak la dok fitting size tu kn
kn kalo start dec sure dh rmi , nanti ada bj yg tkde size...so better bli awal



aku bli 2pasang je...sepasang rm 35.90...
kt Pusat Pakaian Hari Hari je yg jual bj sepasang trus
tmpt lain bj & kain rege asing2...
lastyear dpt voucher diskaun dr sekolah tp thn ni tkde dpt plak
harga bj ikut size...dlu tisya size 24 masa darjah 1
now dh nk masuk darjah 3 amik size 30 sbb ms darjah 2 tk bli
nk amik size 28 mcm senteng & sendat skit so pilih size 30
mula2 nk amik kain jenis licin tp size 30 gelebeh sgt
so aku amik size 30 tp kain yg jenis tgh2 antara cotton & licin
kalo amik cotton keras sgt...so terpulang pd uolsss la nk kain jenis mana

tp takat ni kt sini la murah bli bj sekolah ..sbb rege tu utk sepasang
tmpt lain bj lain, kain lain, suar lain...kalo ada duit lebih tk kisah la
aku ni jenis mana yg leh jimat kita jimat la
kasut & beg pki yg mana ada je...masih ok...
kasut kalo nk bli pn mayb tgh thn kot kalo dh rs kaki tu makin pjg :)

9 comments:

Sura Mohd said...

bagusnya awal2 buat persiapan..akak ni tengah2 atau akhir bulan baru mencari..:)

Rizziela said...

Anak3 memang kena buat preparation awal..senang nak uruskan

Kakcik Nur said...

Harga baju sekolah pun dah bukan main mahal sekarang. Belum kasut lagi...

Lynn Hamzah said...

tahun nie kita tempah baju...kalau beli pun untuk anak yang nak masuk TAJ...

radziah AR said...

lama xtgk muka tisha...dah berisi sikit. nmpk lain jadinya.... kejab ja amy...dah tahun 3....sama dgn iman...

Falsya said...

skang nie mmg ramai yg beli siap2 kan..bgs jugak sbb xde la last minit terkejar2..hehe

syawalsimpsons said...

soya tunggu 2 tahun lagi, baru alami gini

Bunda_nora said...

Alhamdulillah...persediaan awal lebih baik dari last minit...

Azura Aziz said...

wah tisya dah darjah 3 dah.. cptnya besar.. adam taun depan nk darjah 1, tula rs nak beli awal.. stres bila shoping ramai org kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...