Followers MamaTisya

Tuesday, November 17, 2015

Restoran Sri Bulan @ Jalan Samudera Utama , Batu Caves


vkend aritu adik aku ajak bfast kt Restoran Sri Bulan
aku dh pernah dgr sebelum ni cuma tk pegi lg try



rupanya bila smp restoran ni bersebelah dengan kedai


time kami smp 9 lebih..meja pn byk penuh..mujur ada meja kosong
kt atas meja tu ada tapai pulut daun getah...tp aku tk mkn pn tapai



yg femes menu nasi kerabu selain dr tu ada nasi dagang, nasi berlauk
kuih muih klate pn ada..mee celup tu xpasti time pg ada ke tk


ni lauk utk nasi campur, goreng2 pn ada menu kt atas tu utk lunch


adik aku ckp nasi kerabu daging bakar sedap tp aritu dh abis daging bakar
so aku amik ayam bakar...adik ipar aku mkn laksam..sedap jugak
adik aku amik ikan celop tepung, telur masin & kerabu sare

air plak order teh tarik, teh o ais, teh ais & green tea
xtau plak green tea tu bekas gemok camtu...ingt dlm gelas biasa je


hah pjg org tgh Q


tq adik ku cz blanje bfast aritu


hah tehbeng ni sedap gilosssss ...sbb teh nye sama mcm style klate
kalo yg tktau tehbeng = teh ais
 yg sebelah tu green tea tp tekak aku tkleh la minum sgt


adik ipar aku tapau nasi kerabu 2 bungkus and laksam 1 bungkus


more details bole tgk IG Restoran Sri Bulan

7 comments:

Nana said...

penah tapau nasi kerabu kat sini masa keje kt opis lama
opis lama tak jauh dari kedai ni
klw lunch plak suke makan sup deret2 kedai dia ni

syawalsimpsons said...

sedap dapat makna sini yee

Julia Johari said...

Sekarang dah masuk opis, tengok entry akak ni fuhh, ritu tgk kt fb pun dah telan air liur...sedap yeeeee

eima said...

mcm besh je ....aku suka nasi kerabu

Nana said...

selalu lalu depan kedai ni...tapi tak pernah cuba...
blh la nak cuba jgk nnti

Wa said...

Wow....banyaknya choice..kalau dah breakfast...x payah lah nak lunch lagi hihihi

Nad MamaZN said...

nmpk menarik nasi kerabu tu. tp sayang saya xleh nak 'masuk'. masa peknen zaed ngidam laksam. sampai ke sudah x jumpa. zaed pun dah kluo huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...