Followers MamaTisya

Thursday, February 8, 2018

dinner @ Restoran Nasi Lemak Ayam Kampung, Ipoh


ok masa pi ipoh aritu...aku google la tmpt mkn sedap...
mmg aku akan baca review org, mn tmpt mkn best hehe
atleast kita tau apa menu yg sedap utk di order kn
dan kwn aku kt ipoh pn ada cadangkan tmpt ni
1st day kt ipoh tu kami dinner Restoran Nasi Lemak Ayam Kampung


dr hotel aku stay, dlm 20 minit mcm tu la...guna waze je cari tmpt ni



view dlm restoran...besar juga la..meja pn byk...yg meja luar kt jln tu pn ada juga


ok jom kita tgk signature menunya


nmpk tk......kita zoom lg



hah bertingkat2222 ayam kampung tu


ada pilihan sambal utk nasi lemak tu

A post shared by Amy Aril (@mamatisya) on



walaupun nama restorannye nasi lemak ayam kampung
tp korang jgn risau ada menu masakan panas juga..bole pilih seafood apa korang nk masak
menu western pn ada tau..bole tgk menu aku sertakn kt bwh ni







pencuci mulut pn byk juga pilihan


fav aku ni


ok menu kami dh smp...nasi lemak ayam kampung...mmg sedap


anak dara mkn nasi  rm 1.70 + telur dadar rm 2.50


jus tembikai gelas besar  rm 7.50 + air kosong


kalo tgh lpr rsnya mcm tk cukup je sepingan ni...sepinggan ni rm 8.50


so hubby order nasi goreng ayam kampung rm 8.50


pulut mangga rm 8


restoran ni dh masuk JJCM TV3


masa nk byr just bg kertas ni


kalo korang ke ipoh, jgn lupa singgah sini tau

Restoran Nasi Lemak Ayam Kampung
 43 & 45 Jalan Ali Pitchay, 30300, Ipoh Perak
 Tel: 05 254 4318  / 016 545 9000 / 018 666 0808
Waktu operasi: Setiap hari ( 3.30 petang hingga 2 pagi)
https://restorannasilemakayamkampungdotcom.wordpress.com/

13 comments:

Ezna Ahmad Khalili said...

Tapi....satu je nak komen....service lambat sikit sebab selalunya kat sini ramaiiiii sangat orang....

Ana Suhana said...

Bertingkat2 ayam kampung tu kak. Boleh singgah ke sini nanti.

Rafzan Tomomi said...

fuhh tersusun ayam dia cantik. mesti sedap nih! Kena singgah ni bila ke Ipoh. :)

Kak Sue said...

Nampak sedap je makanan kat sini, boleh la singgah sini kalau balik kampung nanti.. hihihi..

Chekgu Azrine said...

kita kalau balik kg husband lalu je tp hiway la..jrg masuk ipoh...nx time nak ajak la hubs stay 1 nite kat ipoh...jz utk JJCM ajela..hehehee

PeRdU cINta said...

Geram pulak tengok ayam kampung yang bertingkat-tingkat tu...hehe..

Inani Hazwani said...

Sedapnyaa ayam kampung, pulut mangga pun. Apeni semua buat orang kecur air liur. Hahah!

Dik bee said...

amboi kak, ni memang mengundang ni.. terliur pulak tengok ayam kampung tu... favourite tau.. hehe

shalimar yusof said...

aihh..dh 6 thun duk perak ni lalu aje retinyee..singgh idak

Mawardi Yunus said...

YaAllah mengancam betul tengok ayam dia, nak kena p ipoh la kalau macam ni huhu

Amanda Suria said...

Mwngancamnya tgok ayam kampung bertingkat2 tu ha.. sedapnya...nanti nak ajak adik ipar pi makan sini la...

Shahida Dzulkafli said...

Adoilah.. Dah makan pun boleh lapar balik tengok entry sis nie.. Ohsem betul ayamnya..

Busyra Takiyudin said...

seorang busyra akan kalah dgn makanan. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...