Followers MamaTisya

Friday, October 15, 2010

suka suki letak gmbr anak aku kt FB tanpa kebenaran!!!


suka suki letak gmbr anak aku kt FB tanpa kebenaran!!!


ada beberapa geng blogger gk ada add penjual cd ini..
antaranye syana,kim ummi husna, lyzz

gmbr tisya dlm fb jual CD


bila aku tnye naper guna gmbr ank aku tanpa kebenaran
die ckp company yg bg
lps tu siap tnye aku, btul ke tu gmbr ank aku..ada bukti ke..
mmg aku ada bukti pn sebab tu gmbr anak aku
korang smua bole tgk link ni


http://mamatisya.blogspot.com/2010/02/smlm-mama-pg-ni-tisya-plakalhamdulillah.html




tk sure gmbr2 dlm album die ni, gmbr btul or cilok dr org lain!!!!
dlm profile die ada ckp ank die kembar pki CD
tp tkde plak die ltk gmbr ank kembar die
yg ada gmbr tisya plak tp dh di remove lps aku kecoh2

bila aku nk details company yg die ckp tu, tk bg plak
die plak mintak i/c number aku....ingt aku suka2 je nk bg i/c number aku
lps tu trus remove aku dlm friendlist and gmbr tisya pn dh remove
takut la tu aku komen kt gmbr ank aku tu bg org lain tau..
nasibaik aku tk sempt komen...br aku tnye skit dh gelabah!!!!
kalo btul jujur naper nk remove bagai..so kt situ kita dh tau
tk berkat niaga kalo nk menipu org!!!!
aku tk sure la org2 yg berurusan ngan die ni dpt ke tk brg2 yg di beli!!!


**xde mood nk mkn!!!!



43 comments:

  1. alahai... tak patutla kan...
    tu sebab akak nasihatkan... tempek watermark.. sesapa tak leh tipu... masuk court dah tentu menang...huhuhu..

    ReplyDelete
  2. haq macam ni la yang takut kan...orang suka suki je guna gambo2 kiter untuk promosi la...itu la ini la...wat contoh la...kurang2 tanya la dulu....teruk tol orang tu kan

    ReplyDelete
  3. memang tak suke kalau org buat sesuatu tanpa kebenaran..
    Nasib baik mamatisya terperasan. Yang tak sedar tu kesian gbr diplagiat..dan di guna buat promosi... sabor jea la.

    ReplyDelete
  4. ishhh suka2 hati je copy gmbr tnpa kbnran...buat biz plak tu...mmg kena serang la ni...

    ReplyDelete
  5. haiyok itu org pon ade kah????sdh gne gambo org ngaku la....:(

    ReplyDelete
  6. woh..bahaye nye..
    xsign kontrak pape nk buh gmbar org kan..hahaha

    ReplyDelete
  7. wey
    apa fb die
    meh sini aku nk add
    geram pulak aku rasa nya!!!

    ReplyDelete
  8. huhuhu.tak baik tau kan wat camtu..*hmm risaula plak,gmbr anak2 saye semua tkde watermark.huhu

    ReplyDelete
  9. kita memang penah tgk gambar tisya lipat cd ni kat dalam blog..dah sah2 kita ni tau mmg tisya anak eryn...

    suka2 hati je nk amek hak orang kan..
    sebijik mcm kes kita la ni

    ReplyDelete
  10. uih, memang melampau. kalau kita pun marah macam akak jugak.

    ReplyDelete
  11. mmg brani la org tu buat cenggitu..pasni mmg kena watermark pape gambar pun kan..papepun tisya tetap glamer..hehe

    ReplyDelete
  12. tak patut nyer... bahaya betul sekarang nie yer...

    ReplyDelete
  13. eeeeeeee... haruslah hangen kan...
    sabo beb... marah2 pon mkn tu wajib...

    ReplyDelete
  14. wuiihh bahaya juga diaorg nie kan.suka2 jer guna gmbr anak org..

    ReplyDelete
  15. huhu.. gambar dni pun ada kena juga... skang dni letak watermark. letak watermark pun diaorang crop juga :'(

    ReplyDelete
  16. sis...sbb tu kna letak watermark... kurang ajarla soklan dia... siap minta bukti dah tentu itu anak kita takkan kita tak knal pulak... perlukah bukti? hampeh btul tnya mcm tu... saya beli cd hari tu kna tpu...

    ReplyDelete
  17. hiishhh...klu I pun angin..suka-suki jer...lps tu blh nak minta no ic...apa kes lak...sabo jer lah...

    ReplyDelete
  18. adoiiilah...macam2 diaorg ni kan...at least mintalah kebenaran kalau nak tisya jadi model CD pun...apa lah...yg tak tahan tu...ader pulak dia kata eryn bukan mak tisya...huh..sabar jer lah kan..

    ReplyDelete
  19. ishh seriau gak akak dgr sal curik gambo nie...kes berat nie...

    ReplyDelete
  20. aku pantang gak amik gambar2 hak kita ni pastu tempek sesuka hati je...poyo punya kerja lah tu..huhuhuu

    ReplyDelete
  21. bahayakan sedap2 dia cilok gambar org...pastu tak ngaku lak...report polis baru taw...tisya kene tuntut royalti ni

    ReplyDelete
  22. patutlah Anje buat entry mcm tu pagi td.. skrg dag terkena kat mamaTisya pulak..kesiannyer kat tisya..free2 jer org guna gambar dia. Sabar sajalah MamaTisya..

    apa link FB tu ..nak check ade tak gambar CD saya jgk..waa..waa.. risau2

    ReplyDelete
  23. mcm ni punya org ada ka? bila dh kena sound, baru reti nak remove, tau pun takut

    ReplyDelete
  24. kasi kecoh je sis kt sume org..dh la slh rompak gbr org len, pehtu nk soal selidik lak..tah pape je..

    sy pn pernah jumpa peniaga yg kurang ajar terus saya kecoh je kat sume orang..skrg org tu dh tutop pon acc facebook dia..huh! takut kerana slh, berani kerana benar..kan? =)

    ReplyDelete
  25. alamak... jadi lagi kes ciplak ni. Risau jugak nk upload picca peribadi skrg ni. boleh disalahgunakan :(

    ReplyDelete
  26. bahaya dunia cyber sekarang.. haishh ni yg makin takut ni.. haitu pon dah delete byk album.. hehe

    ReplyDelete
  27. selamber je curi gambar org kan ..
    takpe lepas ni semua gambar ltk watermark tau

    ReplyDelete
  28. aku pon pasan n3 tisya bercloth diaper nih,spt yg aku komen kt fb td..ngaku jelah..mntk maaf,bagila CD 2-3pcs,hahahah

    ReplyDelete
  29. geamnya...x patot btola org tu...

    http://www.bardboo.com/2010/10/mimipi-air.html

    ReplyDelete
  30. soalan die yg bukti tu akak punye tu yg x leh blah tu...
    dh sure la gambar anak tu..anak akak...
    adehh sengal

    ReplyDelete
  31. ini macam pon ada ka...? huhuu

    ReplyDelete
  32. ishh..tetiba lak saya rasa mcm sakit ati sgt..xpatut betol..

    mmg xberkat la kot bisnes dia..at least mintak kebenaran or inform dulu la kan..
    geramnya!!

    ReplyDelete
  33. aiseymaaan, so tak sempatlah nak mintak royalti jadi model..? hehehehe mmg hancuss orang meniaga hantamm kromo gitu jer...

    ReplyDelete
  34. klu ko ade buat disclaimer kt blog ko..ko bole report wei..sbb dia dh kira mencuri harta intelek..bole dikenakan tindakan..lenkali jgn trus tanya..kumpul bukti dulu..hehe..over plak aku..

    ReplyDelete
  35. yA Allahhhhhh .. sakit nyer hati aku nengokk.. eyyyyy .. geramnya akuuuuuuuu... ish... kalau aku , aku report kat polis . aku carik org ni sampai ke lubang cacing !!! .. eyyyyy geram!!!!

    ReplyDelete
  36. ish ish me pun tumpang geram..me jenis mls nak letak watermark sbb leceh..nak kena rajinkan diri letak watermark lah kot lsp ni :)

    pic tisya cute kot tu dia berkenan and curi guna kat FB...patutnya dai explain baik2 ke apa ke...mcm2 jenis manusia ni kan..

    ReplyDelete
  37. huhhh..kena mintak royalty ni...

    ReplyDelete
  38. buh watermark la kak... huhuhu siannya..

    ReplyDelete
  39. huhu..kena wat watermark ni.....
    idea idea..coming....

    ReplyDelete
  40. itu lah i pun kadang kadang takut jugak sebab gambar i dulu2 tak de watermark.. ramai jer orang yang kuat luar sane tipu kalau nak berniaga..

    ReplyDelete
  41. mmg x tau malu tul amik picca ko..picca aku pon da owg curi gak! nyampah tul!..aperpon owg tue mmg x da akal ler psl amik picca owg tanpa kebenaran..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...