Followers MamaTisya

Monday, October 18, 2010

sedih tp happy...camner tu???


spt yg aku dh update kt entry INI last friday...
aku dh tkbole dh upload gmbr
cz dh smp limitnya


Photobucket

mcm mn bole aku tk perasan
ada limit quota utk upload gmbr kt blog
spt yg aku bulatkn tu
stiap blog total size 1024MB je
aku punye dh mencapai 1023MB (99%) dh guna
so tgal balance 1% je lg....mmg pasti tkleh upload gmbr dh


Photobucket

tu psl bila aku upload kuar error mcm dlm gmbr ni
tp aku dh bc kt blogger help utk atasi masalah ni
& jugak komen2 dr kwn2 kt blog & fb...tq cz sudi bg idea

bole upload gmbr guna PICASA
and bole upload direct dr PICASA msk blog
aku dh try wt kt umh, cuma kt opis tkleh nk download PICASA
so aku kena guna Photobucket tp kena copy html msk blog

kalo tkmo buat thru PICASA or Photobucket ni
bole la upgrade storage tp kena byr ler...
paling murah 20 GB - USD 5 per year
rsnye idak ler aku nk upgrade storage kn


lg 1 bole add another author
tp yg ni just bole upload gmbr mcm biasa
cuma tk bole upload gmbr utk ltk kt side bar..
means lps2 ni kalo aku nk join contest
terpaksa la aku buat blog br..huhuhuhu

ada jugak cuba delete entry contest lama2
konon2 ingt bole dpt upload lg
rupanye tk bole!!!!

tu yg sedih tp tetap happy cz aku masih bole update entry bergmbr
even byk kj gk ler nk kena buat
utk upload gmbr lps ni


mmg entry aku byk gmbr dr citer aku bebel2
cz aku tk brp reti nk wt entry tanpa gmbr
dlm erti kata lain aku tk brp reti nk bebel2 je..:)
agaknye tu psl cpt je limit quota tu dh nk abis
sebab entry aku byk sgt gmbr :-p

so korang lps ni check la limit quota dh tgal brp
bila dh jd mcm aku ni so korang dh tau ler apa nk buat


SHARING IS CARING



**entry ni aku upload gmbr thru Photobucket cz kt opis tkleh download PICASA




15 comments:

  1. ala tu yang tak best tu...ada limit plak ek...nanti kiter pun nak pi cek balik la...TQ amy sharing is caring..

    ReplyDelete
  2. zana pun pernah kena amy camnie
    gigih pi delete gambar kat entry lama2 esp blog lama...

    rupanya boleh direct upload dari picasa yerk..

    thanks amy

    ReplyDelete
  3. uishhh....hmmm cam kena pakai domain sendri lps ni...klu delete entry yg tak nak simpan ok ke

    ReplyDelete
  4. salam..

    tq sharing..pahni saya kene pilih2 n3lah jika nk oplod gmbr..kang byk2 oplod..tgk2 da limited..

    salam kenal..

    ReplyDelete
  5. sori wei aku xdan reply komen ko..time tu aku kt luar..bz sket ade hal..so dh settle ek..thanks for sharing..maybe aku pn akn hadapi nya xlama lagi..hiks:D

    ReplyDelete
  6. pasni xmau msk gmbr banyak2 dah...klw nk masukkan banyak2 kena wat kt photoscape kasi combine gmbr2 kan

    ReplyDelete
  7. owhhh cm tu ke...aku pon x tau psl ni...thks eryn sharing ye...

    ReplyDelete
  8. salam perkenalan..
    Hope akak le share pengalaman blogging ngan saya..
    much to learn..

    ReplyDelete
  9. I pun kena ari tu wat suspen ajer..apa lagi delete jela gambo yang tak nak kat picasa satu hal lak pulak huhu

    ReplyDelete
  10. me dh guna 55%..tu pun lps delete semua pics kat dlm album my kat picasa..me pun suka letak pics byk2 kat blog entry :)

    ReplyDelete
  11. thanks kak...sy pn br tau blog ada limit utk publish gbr..ingt unlimited..hehe~

    ReplyDelete
  12. salam,
    saje nak share. dekat picasa pun ada limit gak 1GB. skrang sy pun tgh cuak sbb hampir suku dah guna storage tu.

    ReplyDelete
  13. Thanks for sharing.bagus info nih...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...