Followers MamaTisya

Wednesday, October 13, 2010

tisya with new bicycle


gmbr lama tp tk sempt nk update
tisya ngan basikal br adiah dr atok a.k.a FIL aku
sempena busday tisya yg ke-3thn bln june aritu

mula2 dpt basikal ni, tisya takut nk naik
die takut jatuh so die dk tolak je la
lps tu kalo die mls tolak, die soh aku plak tolak pusing2 dlm umah
sakit pinggang aku...

lps dh seminggu br tisya nk serasi kayuh basikal
tp tu pn asyik tgk ke bwh je

lps tu tk selesa pki sandal sambil kayuh

die lg selesa berkaki ayam
tp aku lak riso kalo die tk pki sandal
takut kaki termsk kt rantai basikal tu

tp skarng dh makin laju kayuh
smua org nk di langgarnya

kalo ada iklan kt tv sure ralit punye

aku panggil pn wt derk je

wt peace pn mata masih kt tv lg




**actually basikal ni bole kayuh kt jln raya/bw kt tmn
cz tyrnye jenis getah yg bole pam..bkn yg jenis plastik
tp aku tk pernh lg bg die kayuh kt luar
so pusing2 dlm umh je la...

**anak korang takut tk, bila 1st time naik basikal???





16 comments:

  1. wah bestnya dapat beskal...dah pandai kayuh ek...balqis pun dapat hadiah birthday tahun lepas...tahun ni tak tau nak beli ape lagi...rumah dah jadi stor simpan barang menan...cantik beskal tisya...kalo balqis naik ni mesti tinggi kan...sebab balqis punyer ala2 budak tecik punyer

    ReplyDelete
  2. basikal pinky lagi tu ya...anak sy pun skrg ni suka sangat dgn basikal...

    ReplyDelete
  3. wah cantik beskal tisya.. kakak syafiqah mula2 xpandai bw jugak.. laaa ni.. mcm tisya gak.. bw laju giles... hehe...

    ReplyDelete
  4. pinky2 lagi..aQeel mmg xtkt 1st time nek beskal..dia main2 explore2 mmg dr kecik..tp beskal kecik la..n dia pandai sdiri kayuh..so bila ade beskal mcm ni yg beso dia dh pandai dh..

    aku pn mls nk bg dia bw kuar..jenuh nk basuh tayar..hahaaa

    ReplyDelete
  5. main dlm rumah dlu..dh teror nti blh main kt jln raya..

    ReplyDelete
  6. beskal pinky lagi..i likee..hehe...

    pandai tisya kayuh beskal ye....

    ReplyDelete
  7. Salam...

    sukanya dia bermain basikal di dalam rumah ye...cantik basikal dia nak pinjam boleh..


    jom join baby contest..
    http://sinarraudah.blogspot.com/2010/10/cutest-baby-contest-bersama-sinar.html

    ReplyDelete
  8. waahhh dpt beskal pink karer.. hehe.. comey je duk kayuh tgk pedal.. tisya nnt jgn rempit yer dgn beskal.. hlg keayuan nnt. hehehe

    ReplyDelete
  9. Aqilah 1st time naik beskal.. excited.. kita pulak yang takut.. takut dia jatuh ke apa... sekarang.. dah terer bawak basikal kat depan umah.. siap main kejar2 ngan anak jenjiran... huhuhuhu... bebudak cepat pandai...

    ReplyDelete
  10. my ariff pun dh start nak naik bike even kaki tak sampai kat pedal :) cute tisya dgn bike tu :)

    ReplyDelete
  11. Salam Tuan Umah,

    Pemberitahuan, saya dah bertukar bloglink yang baru... http://sw33tdarling.com.. anda dijemput, silalah berkunjung

    ReplyDelete
  12. pinjam beskal bole tisya??
    hehe damia xtakut masa mula2 nek beskal nangis2 xmau trn ada la eheh

    ReplyDelete
  13. biasanya, anak tak takut, tapiii maknya yg takut lebih². haha...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...