Followers MamaTisya

Tuesday, October 26, 2010

jom sembang pasal LB, SS & LR


ada yg komen asyik entry mkn je aku update
yg wt korang terliur je kn:-p
so ptg ni meh nk sembang psl Nuffnang plak
korang tau tk iklan2 Nuffnang
terbahagi pd 3 bahagian iaitu LB, SS & LR
kalo saper dh tau tu bgs la..pd yg blum tau meh aku nk share

  1. Leaderboard (LB)-To put on header
  2. Skyscraper(SS)-To put on sidebar
  3. Large Rectangle(LR)-To put between contents
mcm mn nk ltk code ke blog korang mengikut 3 bahagian
sila bc arahan dgn btul kt
Add Ad
-Add ads unit to your blog


so bila dh btul kedudukan coding tu
maka akan muncul la iklan2 Nuffnang
di 3 bahagian spt LB,SS & LR

ada gk iklan LR yg muncul
di antara entry cthnye spt iklan citibank


dan ada jugak iklan LR yg muncul
bila kita nk komen satu2 entry itu
cthnye spt iklan citibank


kdg2 tk semestinya smua iklan akan muncul pd stiap bahagian
kdg2 ada 2 je..kdg2 1 je..kdg2 tkde langsung
yg terkini iklan Pizza Hut Cheese (LR) & Celcom XPAX (SS)
yg kerap dk muncul kt blog aku

aritu ada 4 BE, pg td tgk dh ada tambahan lg 2 BE.....alhamdulillah
kebykkn iklan kt blog aku byk kuar kt bahagian LR & SS
stakat ni blum dpt lg BE utk bahagian LB
even kdg2 nmpk gk kt bahagian LB tu ada iklan muncul
tp bila check kt earnings, BE tersebut tkde muncul2 lg
tkpe2..aku sbr menugggu :)
tp ada BE yg masih dok running dr b4 puasa lg....
tktau la bila nk abis tempohnye..rsnye dh msk 4bln
makin hari makin bertmbh $$$
syukur alhamdulillah...apa2pn tq Nuffnang


SHARING IS CARING




**pd kwn2 yg masih xltk coding kt 3 bahagian spt LB,SS & LR
sila la bc arahan ngan btul ye..smoga
BE anda pn bertmbh2..
pd yg blum dpt
BE lg jgn riso..smp ms nanti akan dpt jua..cpt atau lmbt je
**pd kwn2 yg suka tukar2 template baru,
sila pastikan coding anda berada pd bahagian yg btul
cz coding template br slalunye akan effect coding
Nuffnang
jika tidak, tiada iklan Nuffnang akan muncul....



**ingt nk buat GiveAway nanti...tguuuuuuuuuu will update soon


20 comments:

  1. sharing is caring...good info untuk semua..bagi yang baru nak join Nuffnang leh la berguru dgn amy kan...banyak dapat BE...mesti akaun dah masyuk kan

    ReplyDelete
  2. banyak kat LB je, lain² takde, huaaa...

    ReplyDelete
  3. wah!tahniah sis!ifa pun nt nk wat tips psl be hihi

    ReplyDelete
  4. 6BE..masyuk tu..me ada 2 jer BE, ari ni baru dpt 1 lagi, so ada 3 ajer :)

    ReplyDelete
  5. amy...dapt satu BE dari bulan posa tak ME lagik ek...wah mesti banyakkan...amaun mesti dah macam BE GTO...cayok2

    ReplyDelete
  6. amy kita linkkan blog amy pasal entry ni kat entry blog kita...boley ek?

    ReplyDelete
  7. best bila BE duk bergdik2 kat belog kan :)

    ReplyDelete
  8. ok dah link & sharing info...sharing is caring

    ReplyDelete
  9. sharing is caring.....

    psttt; bestnya btmbh BE ko ye..hehe

    ReplyDelete
  10. waaaaa byk gk BE ko..hehe..aku ade sketul jek..skang ni mls btl la nk update..

    ReplyDelete
  11. wey aku guna templete blogger tau
    camne ek nak letak LR betol2 bwh 1st entry aku?
    sbb aku pny LR nun jauh kt bwh

    ReplyDelete
  12. good info dik .. thanx dikk :))

    ReplyDelete
  13. hah,agaknye klu blog ni blh rakam suare ko mesti mcm dlm klas blogging,hahaha,tq sbb share ;),gile masyukk be ko

    ReplyDelete
  14. waaaaa..lame nyerr BE !!!masti masyukk!!best

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...