Followers MamaTisya

Thursday, January 13, 2011

4 jam baru SETEL !!!


ahad lps kami ke KLIA amik cousin hubby dr sarawak
cz die cikgu ngajar kt sarawak dpt tukar sek kt area kl
lps pickup kt KLIA kami ke tmpt KARGO plak
cz nk amik kete nye yg di pos thru KARGO
KARGO ni terletak kt area LCCT
giler lama nk tgu proses amik kete kt KARGO tu

mula2 kami dh smp KLIA KARGO VILLAGE
masuk la thru lorong ala2 tol tu
lps tu guard tu tnye dh amik pass
kami ckp blum so die soh amik pass kt bangunan lain
means kena pusing 1 round dlu kt LCCT tu

kt sini la kena amik pass
kalo bw wakil kena byr rm 10
bwh 18thn tkleh msk kt area KARGO
so terpaksa la hubby tgalkn aku & tisya kt LCCT

ni la pass masuk ke KARGO
lps tu hubbyku citer msk dlm tu byk lak GATE
lps tu nk kena thru KASTAM plak
tu yg lama....

**yg peliknye naper pihak KARGO
tk sediakn tmpt dkt ngan tmpt masuk tu je nk amik pass
ni jauh gk kena pusing...


so sementara tgu hubby & cousinnye setel psl hal kete

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

kami lepak di McDonald LCCT

layan big mac & nugget + choc sundae
dh abis mkn tk setel2 lg
rs nk tdo je dlm mcD tu
yela 4 jam gk la dk melepak situ
mcm tgu flight delay lak:-p
bosan2 jln2 jp kt kedai sekitar LCCT tu
lps tu lepak blk kt mcD

ni la kete yg di tgu2
ari pn nk ujan dh
bole tahan mhl gk chargenye
dr sarawak ke KL kena charge rm 2600
kalo tk amik pd ari kete tu smp kena charge lg tau

sementara tgu cousin hubby p antar pass
sempt lg 2 beranak ni nk posing:-p
kami smp umh dkt kul 7pm
tu yg mlm tu tgk AJL25 hampir2 terlena
penatttttttt di siang hari dok berkampung di McD


**even lama kena menunggu atleast tau la camner prosedur kn
kot2 nk amik kete dr overseas ke pasni:-p


16 comments:

  1. huhuh.. mesti bosan giler tu.. kalau tau, leh singgah umah i dlu pekena teh.. hehehe

    ReplyDelete
  2. mak aii lama gile 4 jam??
    enpon buka buka tenet kan hehhe
    buleh berpesbuk2 dulu sementara tungu
    eh sedara yg dok sarawak yg eryn cite tu ek
    pasni dah xde la sedara kat sana ek

    ReplyDelete
  3. mmg lama gak proses nak kuarkan keta..tp dulu anta keta naik kapal lain,dia pos sampai umah heheh.tp lambat le nak sampai berbanding naik flite

    ReplyDelete
  4. punya la lama...boleh balik tido dulu...

    ReplyDelete
  5. huh..
    lama gile weih..
    bak kata mummy ayu boleh tido
    klu aku la..
    dah memelh la air liur time tido 4 jam!
    ahahhaa

    ReplyDelete
  6. jenuh la nak tggu sampai 4 jam..huhuhuh..nasib baik tisya dah besar..kalo kecik lagi mau meragam melalak kat situ..huhuhuhu

    ReplyDelete
  7. lama tu amy..nasiblah tisya tu dah besar bolehlah kompromi lagi..kalu ada baby...mau ngan kita2 skali tukar jd ijau..heeeeeee

    ReplyDelete
  8. pheww mahainya kos penghantaran.. kalo kjaan staf nye leh claim tk silap..

    ReplyDelete
  9. ayoyooo lama nye
    tp best la window2 soping dlm tu

    ReplyDelete
  10. Mak ai...gitu processnyer yer...x efficienlah...

    Mahal pun yer...bleh buat duit muka keta kancil...heheh

    Tp Tisha mesti suka sbb dpt McD...hehheh

    ReplyDelete
  11. huhuhu...sib baik ada mekdi kan...

    ReplyDelete
  12. besela tu wei..klu yg melibatkan urusan custom mmg particular..but its good for our nation safety..ecvewah:p

    ReplyDelete
  13. mahei noh...jenuh menuggu ko & tisya...x per ada tmpt mkn..hehe

    ReplyDelete
  14. ooo..baru tahu gitu prosedurnya.
    mahal ugek ek???
    x pernah tau pun berapa kos tuh..dulu kakak ipar free ajer sebab hubby dia tentera..

    ReplyDelete
  15. ehem ehem keta overseas kena tax 100% :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...