Followers MamaTisya

Thursday, January 6, 2011

Ayam Penyet Express @Sunway Pyramid


perut pn dh berkeroncong minta di isi....


so kami nk try mkn kt Ayam Penyet Express
dlm restoran ni ada tmpt duduk bersila
tp kalo p rmi2 bole la dk part meja bersila tu


byk set ada dr set A smp set F
ada ayam, daging,ikan, udang...pilih je mn suka

ada gk set COMBO.... lg beso la

kalo dtg ngan family rmi2 bole pilih set FAMILY

dessert & drinks pn byk pilihan


tisya yg tk sabo tgu air PINK
pegi mkn mn2 mmg air PINK je die order


soda GUMBIRA rm 3.90

mango iced blended ( ada longan+tembikai) rm 5.90
iced lemon tea rm 3.00

milo ice rm 3.90




aku pilih set COMBO rm 16.90
ayam penyet + fried beefball + egg + nasi


add-on

lele penyet
rm 6.90


lele tu ikan keli tau

2 org adik aku pilih set A rm 11.20
ayam penyet + tempe + nasi + sup

Ayam Penyet Express kt sunway terltk kt bahagian Marrakesh
kn sunway beso..byk sgt bahagian
area Marrakesh ni ala2 arabian deco2 nye


**bg tekak aku, suka lg ayam penyet kt WAROENG PENYET
tp tu la dh jauh kn...dlu dkt je ngan opis lama
kt Ayam Penyet Express ni sambal tu
tk sepedas kt Waroeng Penyet
nanti nk try ayam penyet kt tmpt lain plak
stakat ni Waroeng Penyet yg terbaekkkkk :)


**entry autopublish




17 comments:

  1. woo best nyeeeeee..
    kt bawah rumah sy dlu ade kedai aym penyet.. situ la mula belajar makan ayama penyet bagai ni... feberet saya pecal lele...

    tp... kedai tu dh tutup... sbb kontrak dgn owner kedai dh habis.. owwhhh

    ReplyDelete
  2. ayam penyet antara benda dlm my wish list utk di mkn bila balik msia hehehe

    ReplyDelete
  3. menariks wei..haih sedapnya..rs nk buka posa kt sini la mlm ni:p dekt je ngn umah..

    ReplyDelete
  4. haritu balik dr sunway ingat nak makan ayam penyet kat Baso kedai penyanyi zarina langit ke 7..ada dkt2 situ gak ..tp terlupalak lorong belah mana , dkt2 sunway tuh

    ReplyDelete
  5. yup
    warong penyet mmg terbaik
    jom!!!

    ReplyDelete
  6. pernah makan sekali jek ayam penyet kt giant setia alam....tmpatlain tak pernah terjah lagik hehe

    ReplyDelete
  7. sedap ke kak...tak pernah cuba lagi pung...

    ReplyDelete
  8. suke ayam penyett.. kat Cyberjaya pun ada jugak nama Ayam Penyet Ria.. same ker hmm..

    ReplyDelete
  9. kat sunway tu ada satu kedai ayam penyet
    luar sunway pyramid
    apa ntah nama dia
    pemes la...kt tepi jalan

    ReplyDelete
  10. ooh bestnya tak pernah try makan yang set cam ni...boleh try ni ...hehehe..thanks for sharing the prize..warung penyet kat curve kan...

    ReplyDelete
  11. penah makan ayam penyet kat kedai wong solo, yg tue pun dah berpeluh2 makan...pedas!!!

    ReplyDelete
  12. aku penyet2 ni mmg kureng,tp klu dah lapo telan je

    ReplyDelete
  13. balik keje ni nak cari ayam penyet lah..

    ReplyDelete
  14. nanti nak try gak la amy, dah terliur nengok nya ni...kat KD ada tapi selalu lalu je tak pernah singgah, kita sellau tergoda dgn entry JJCM amy ni...ha...ha...

    ReplyDelete
  15. garangnyee muke adik tisya kite nih haaaaa!!macam terliur je nengokkkk!! sgt2 best!!

    ReplyDelete
  16. ayam penyet mmg best la..sekali try nak lagi.. yg best bukan ayam yg kena penyet tu tp sambal dia :p

    ReplyDelete
  17. adoi la..best gle!ble la ifa nk mkn lg nie..isk2..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...