Followers MamaTisya

Saturday, April 25, 2015

cooking or baking???


kalo tnye aku suka cooking or baking....
jwbnye aku more pd baking ....sbb aku suka ngan dessert :) 
cooking ni tk brp pandai sgt tp bole la nk bg ank & suami makan kn
mmg aku jrg la sgt masak sbb slalunye mmg mil aku yg masak
lgpn weekdays aku jrg mkn mlm...pastu vkend slalu kami mkn luar je 
tp since MIL aku p umrah so kena la aku masak dinner kn
tp bila blk lmbt, beli je la...jom layan menu dinner yg sempat masak :)


ni request hubbyku yg nk demam..nk mkn sup ayam
lps tu aku buat skali ayam goreng kunyit tp kacang pjg tkde...
org nk demam nk air lemon ais:-p

anak dara ckp sedap mama masak sup ayam....pastu ayahnye saje ajuk...sedap mama masak
ye la mama bkn slalu masak...tp mmg sedap pn....malas je nk tunjuk skill...:-p

ni time blk lmbt so tapau nasikerabu sedap kt setiawangsa
aku punya amik daging goreng , hubbyku ikan celop tepung...
tisya layan burger daging special favnye



lama tk mkn sotong...bli smp 11 ekor buat sambal sotong
jenuh la merata lakibini pastu sayur lemak kobis
menu telur kicap fav anak dara...lemon ais mmg fav air hubbyku

5 comments:

Ann Ishak said...

sekali sekala memasak...erm nampak sedap

~Beb~ said...

ghajin gile la haqaq sorang nih.. mana kat ig ade die nye update, mne bkk blog 3bln skali pon tgk ade je die active update.. ni mau masak lagik. fengsan! pls share tips cmne akk catch up dgn laptop/pc, dengan hp lagik. ke update pakai hp je blog ni?

eelobor said...

ingat nak pegi beli jugak la nasi kerabu tuh esok....

Fai Nardir said...

fai kalu baking memang takde passion, tapi tukang makan je boleh la. hihihi...

Ibu Lala said...

Masak sendiri wpun simple tp sedap

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...