Followers MamaTisya

Friday, May 3, 2013

Passport baru vs Passport lama

 aku baru je renew passport sabtu aritu...
syarat baru utk wat passport,
gambar passport kena background putih bkn lg biru...
actually berperingkat2..sila rujuk gmbrajah di bwh


yg terdekat ngan umh kt wangsamaju  
tp aritu dee update kt blog ckp kt UTC Sentul 
buka smp kul 10pm ..so aku p la kt sana ....

bila dh siap..ni la rupanye passport baru aku...yg bwh tu passport lama
mmg gmbr passport kita tu color tp bila dh transfer dlm passport jd itam putih..
tu psl time nk snap gmbr tu, korang kena pki tudung gelap....
and mention kt kedai ckp nk background putih....
passport baru ni die keras sbb guna mukasurat polycarbonate....
kiranye die laminate..lps tu kt bwh tu ada gmbr kecik...
aku buat 2 thn je rm 100..kalo korang slalu travel buat la 5thn rm 300
utk bdk2 rm 80 utk 2thn & 5thn rm 150


**mhl tul charge gmbr passport kt fotozoom...
minimum kena amik 8 keping ...padahal nk guna sekeping je...
kalo soh amik 4 keping pn dh ok...redho je la:-p

9 comments:

  1. sedap nama akak. akak update entry ni teringat perbezaan passport husband sy yg lama dgn baru haha yg lama kurus yg baru gemuk kelakar tgk :p

    ReplyDelete
  2. Kak.... Bestnye kak
    Akak nk p mane plak ni?
    Kirim fm ek, hihi

    ReplyDelete
  3. tak penah ada buku merah la kakak

    ReplyDelete
  4. tahun depan in shaa Allah aida baru nak buat passport hi hi hi...

    ReplyDelete
  5. kite punye passpord valid lagi.. so next trip ler kena renew huhu

    ReplyDelete
  6. passport ai pun dh kena renew la..huhu

    ReplyDelete
  7. bila dh berpasport mesti nk g oversea ni.. kirim fm ;)

    ReplyDelete
  8. dh lain ek...waaa.. nak g mana tu kak??

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...