Followers MamaTisya

Friday, May 3, 2013

renew passport @Imigresen, UTC Sentul


time aku p London dlu 
aku ada share info psl passport
kalini share info utk passport baru yg guna mukasurat polycabornite
sama je stepnye...cuma skarang tk susah2 mcm sebelum ni kena isi form dlu
now just bw gmbr passport background putih & mykad
kn senang kalo dr dlu wat camgini:-p
kalo buat utk anak bw surat beranak & mykid skali
and bw anak skali tau



dh nk fly baru bz nk wat passport.....nasibaik kejap je kn skarang ni
so kt cni buka smp 10pm sbb sabtu tu aku ada event
so lps event aku trus ke cni...kalo nk p wangsamaju dh tutup...
aku smp dlm 5.10pm kt sentul ...imigresen kt tingkat 1

kt luar pintu ada step2 utk permohonan passport bg mereka2 yg tktau
aku dh bc online and smua dokumen aku dh sediakan (gmbr & mykad)


imigresen kt utc sentul ni baru je beroperasi..
yg best setiap ari buka 8.30-10pm
so kalo korang rs nk dtg lps kj pn bole

tk rmi pn time aku smp tu and cpt servisnya


korang just bw gambar passport background putih & mykad
skarang tkpyh isi borang mcm sebelum ni
so amik no giliran...tgu no dipanggil

tk lama pn tgu..dlm 5minit no dh dipanggil


kt kaunter penerimaan ni, akan check details
mcm aku nk renew so details mmg dh ada dlm system..
so just semak & cap jari
and die akan tnye nk wt utk brp thn


lps tu tgu no dipanggil utk wat pembayaran
dpt resit pengesahan & tgu utk amik passport
lps pembayaran ni baru start siap 1jam



lps dh wat pembayaran..sila tgu no dipanggil utk amik passport
passport lama akan digunting nanti


cuma utk esok , mereka akan beroperasi dr 8pg-6ptg 
and 5 mei tutup sbb org smua nk p ngundi



**aku aritu dtg dh ptg sbb sistem baru guna mukasurat polycabornite
 so die soh dtg collect esoknye
actually bole je nk tgu tp aku penat sbb aku baru abis event...
parent aku pegi lps maghrib ari yg sama...b4 kul 10pm setel dpt passport



8 comments:

Nana said...

kt kluang wat pasport xde isi2 form
kasi ic je
senang
siap dalam masa 45mnt lg cepat
cuma mia nye je aritu lambat mesin problem klw tak mmg xsampai sejam

syawalsimpsons said...

boleh la try nanti

Nad MamaZN said...

Bestnye.. Bagus la klu bukak sampai mlm
Tak usik org bekerja & kene amik cuti

mrsfiza said...

Untunglah imigresen situ tkramai org..kt putrajaya ni kitorg pegi 3hari..2hri lg tu no dh hbis..sehari likit 300 org je..

watyz said...

bagus tul share mcm ni kak... :)

Eliss Mie said...

bila nak buat di shah alam jugak satu ni. senang nk buat urusan tengah2 malam.

Syuhada Salleh said...

ooh,dh senang skang ye..dlu nk kena isi form bagai.

bella yap said...

thanks for sharing..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...