resepi Mieng Kham
sambungan dr entry wordless wednesday #141
rmi jugak yg tk pernah mkn & tktau apa Mieng Kham ni
actually ia nya tradisional
snack dr Thailand
ni la
gambar Mieng Kham time jamuan raya Level 27 aritu
ada yg tnya sedap ke..apa rasanya
kwn2 yg mkn kata sedap tp aku tk bole mkn ngan daun kadok tu
cz dk terbayang sireh...so aku mkn kacang & gajus je:-p
v
v
v
v
v
v
v
v
ni diorang tampal resepi time jamuan raya aritu...tp tk brp clear aku snap
so aku taip blk la kot2 ada kwn2 nk cuba
tp kalo nk details sila google la..ni die bg bahan2 je..sos tu mcm so thai je
Ingredients
• 50g dry-fried
coconut meat
• 50g roast peanuts
• 20g diced
ginger
• 20g diced
shallot
• 20g dried
shrimp
• 2 diced
limes
• 10g
chillies
• Kale leaf,
lettuce, white green or wild betel leaf
betul la
ReplyDeletedaun dia mcm daun sireh
pahit ke x daun kadok yer??
x pernah mkn.. tp mcm nk try jerr mkn mieng kham ni
daun kadok memang bagus utk kesihatan..umah tok saya byk he...teringin plak rase...pelik2 ni teringin nk try hee
ReplyDeletedaun kadok bukan utk ulam sj? tak reti nak makan.. sedap tak rasa?
ReplyDeletedaun kadok ni sedap.. nampak cam sireh tapi rasanyer lemak n wangi..buat ulam memang best..
ReplyDelete