Followers MamaTisya

Thursday, September 5, 2013

resepi Mieng Kham

sambungan dr entry wordless wednesday #141 
rmi jugak yg tk pernah mkn & tktau apa Mieng Kham ni 
actually ia nya tradisional snack dr Thailand



ni la gambar Mieng Kham time jamuan raya Level 27 aritu
ada yg tnya sedap ke..apa rasanya
kwn2 yg mkn kata sedap tp aku tk bole mkn ngan daun kadok tu
cz dk terbayang sireh...so aku mkn kacang & gajus je:-p
v
v
v
v
v

v
v
v
ni diorang tampal resepi time jamuan raya aritu...tp tk brp clear  aku snap
so aku taip blk la kot2 ada kwn2 nk cuba
tp kalo nk details sila google la..ni die bg bahan2 je..sos tu mcm so thai je

  Ingredients
• 50g dry-fried coconut meat
• 50g roast peanuts
• 20g diced ginger
• 20g diced shallot
• 20g dried shrimp
 • 2 diced limes
• 10g chillies
 • Kale leaf, lettuce, white green or wild betel leaf


4 comments:

::NureeN:: said...

betul la
daun dia mcm daun sireh
pahit ke x daun kadok yer??
x pernah mkn.. tp mcm nk try jerr mkn mieng kham ni

Mama Darwiish said...

daun kadok memang bagus utk kesihatan..umah tok saya byk he...teringin plak rase...pelik2 ni teringin nk try hee

- G C - said...

daun kadok bukan utk ulam sj? tak reti nak makan.. sedap tak rasa?

BUNDA a.k.a KN said...

daun kadok ni sedap.. nampak cam sireh tapi rasanyer lemak n wangi..buat ulam memang best..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...