Followers MamaTisya

Tuesday, June 9, 2015

jom berujikaji @ Chemistry Café+Lab , Shah Alam


salam uolsss...entry ni rupanya blum publish
padahal aku pegi bln mac lg
sambungan entry wordless wednesday #255
ok moh kita berujikaji di Chemistry Café+Lab 


lokasinye kt seksyen 7 shah alam


suasana dlm cafe ni mcm kita berada dlm lab...
ada tabung uji mcm kita blajar sains dlu2 kn


ni senarai harga utk air


senarai harga utk dessert


waffles pn ada


bff dila tgh order menu utk kami
konsep kt sini layan diri..sila order trus kt kaunter


time kami smp, mmg tkde org sgt...antara susun atur meja & kerusi
ada meja yg sinki tu..bole la kalo dating berdua tp sempit je nk ltk makanan


ni la air kami...cute kn bekas nye bentuk tabung uji
ada yg tanye bole bw blk ke tabung uji ni sbb ada tulis TAKE AWAY
actually tk bole ye...TAKE AWAY utk ke meja shj
aku punya ~ Chemical Reaction
julia punya ~ Vanilla Junkie
dila punya ~ Dynamic Banana Berries



sebelum minum kita posing dlu :)


ni dessert yg kami order
creamy nutella tart, chocolate lava & peanut butter reese
bg tekak aku dessertnye biasa2 je


selfie lg...sebelum mkn :)


mkn dessert je pn dh hampir cecah rm 100
ni rege sebelum GST...lps GST tktau la




dh abis mkn kita posing kt entrance plak



ok time to go home


kwn2 yg nk tau details...sila jenguk kt IG Chemistrycafe
sbb kdg2 diorang tutup inform thru IG je


komen aku psl cafe ni...pelayan tk mesra pelanggan...kami kn 1st time dtg
so mmg tk tau pn kena layan diri...so kami trus duduk kt meja
pelayan nye tkde plak ckp...akak sila order kt kaunter
padahal dh tgk lama kami dok kt meja..bila kami tnye, baru la nk ckp soh order kt kaunter
lps tu kami nk order makanan cthnye mcm pasta
tp katanye ptg br ada so lunch tu hanya ada dessert je
tu pn tk byk mcm gmbr kt IG aku up ni
frust jugak la..sbb lapar kn..so layan dessert je la kami
lps tu ada la customer lain dtg lps kami pn mcm frust jugak sbb hanya bole mkn dessert shj
mayb diorang pn pertama kali mcm kami jugak

di harap pihak cafe akan lebih perbaiki servis uolsss 
sbb suasana cafe dh cantik tp servis kureng tk best jugak kn

8 comments:

::NureeN:: said...

tu la.. tgk dr 1st pic smpi abis, mmg menarik
sygnyerr bila servis gitu plak
huhuuu....

idzwa kamaruddin said...

mahal nyer....

lieyalatif said...

laaa selalu org up pasal makan kat sini nampak sedap2 ...tak sangka plak servis gitu yeak amy...bagus gak amy share nanti leh jadi rujukan kat org lain....sepatutnyer staff die bgtau awal2 pasal self service tuh...sian lama org tgu...

Nad MamaZN said...

huhu.. mahal gak rupanya tmpt ni..
penah masuk jjcm kan?
sblh tu klinik ajwa, tmpt saya checkup baby masa preknen hehe
saje sebuk nak kasitau hahaha :P

mama ila said...

aisehhh mahal jugak yer..dessert je pun....kalau main menu kire ok lah jugakkan harga cenggitu..

Chekgu Azrine said...

kalau cenggitu payahla orng nk repeat datang...kan??

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

sume nmpak menarik except air dalam kelalng kon tuh..mklumlah dari sekolah smpai dh keja ni hadap kelalang kon isi bahan kimia kan so seram sket nk minum..ekekekek..tp tuhla.sayang plak servis mcm tu kan..cafe mmg unik sgt dah

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam sis,
asai tengok kek tu geram
asai geram tengok kek itu
ok sekian bai he3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...