Followers MamaTisya

Wednesday, June 10, 2015

resepi ayam goreng kunyit ala2 style Mat Rock



Bahan-bahan:

isi ayam - dipotong kecik2
lobak merah - dipotong
bawang besar - dihiris
cili besar - dihiris
kicap manis

cara-cara:-

1. Bersih kan ayam...tos kan...gaulkan dgn kunyit+garam.... goreng - ketepikan

2. Panaskn sdikit minyak, tumis bawang besar, lobak merah & cili

3. Masukkan ayam yg telah di goreng..masukkan kicap manis secukup rasa...siap utk dihidangkan

**aritu kacang pjg tkde..guna bahan mana yg ada je..bole gk ltk bunga kobis..ikut suka korang la


2 menu je..sup ayam & ayam goreng kunyit



ni la nasi ayam goreng kunyit yg aku mkn kt restoran & yg aku tapau
tp cilinye pedasssssssssss tk ingt
yg aku masak tu ayamnye tkde la aku goreng garing sgt

7 comments:

syawalsimpsons said...

mmg mat rock ni..hahahha..boleh la try..anak2 pon suke makan ayam gini

eima said...

memang selalu buat sbb budak2 suka mkn gini

YieN said...

lapaaaaa :(

eelobor said...

style mat rock nie sama mcm style kedai tomyam kah?

el said...

ayam goreng kunyit ni sllu order lau mkn2 kat kedai tomyam hehe

Miz Eija said...

Menu yg simple mcm ni buat selera bertambah2... :)

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam sis,
ayam masak kunyit pun one of peberet menu iols serumah
senang rejam kan3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...