Followers MamaTisya

Monday, June 15, 2015

Nostalgic Juadah Ramadhan Bintang Lagenda @Dorsett Regency Kuala Lumpur



salam uolsss..tklama dh kita akan menyambut ramadhan kn
mayb antara uolsss ingin berbuka di luar nanti
bole la mencuba buffet ramadhan utk merasai 
Nostalgic Juadah Ramadhan Bintang Lagenda
yg disediakan di Dorsett Regency Kuala Lumpur


Menjadikan citarasa Bintang Lagenda Tan Sri P. Ramlee 
sebagai inspirasi buffet ramadhan kali ini, 
banyak hidangan yang diketengahkan adalah kegemaran beliau


jom tgk lebih dari 100 juadah bebuka yg disediakan utk dinikmati
lokasinye tingkat 1 di Checkers Cafe
sebelum masuk ke dlm cafe..ada gerai2 kecik yg menghidangkan
 pencuci mulut, pastri , kek dan  buah-buahan


antara blogger yg smp awal :)


ada chocolate fountain, abc dan pelbagai pilihan jenis kek


yummmmyyyyyyyy


ruang makan di dlm  Checkers Cafe


menu kambing panggang style Kuzi
adalah wajib ada dlm senarai buffet ramadhan kn


uolsss bole tgk chef memasak dari dapur ini
bole request seafood utk dibakar


antara sajian yg disediakan yang memang akan membuka selera kita bila berbuka puasa spt
Gulai Ikan Talang Masin, Udang Goreng Sos Keju, Ayam Rempah , Ketam Lada Hitam, 
Rebung Masak Lemak , Sotong Tumis Jintan, Kari Kepala Ikan dan bermacam2 lagi


Nasi Kerabu Bunga Talang adalah slh 1 menu signature chef
ada Ayam Percik, Rendang Daging, Gulai lemak Udang & Burung Puyuh Percik


utk peminat makanan jepun , ada juga disediakan sushi


sate, ketupat ,serunding dah bole rasa mcm suasana hari raya 


untuk peminat pencuci mulut tradisonal seperti 
Serawa Pisang, Santan Gula Sago, Bubur Cha Cha, Bubur Pulut Hitam 
Sup juga disediakan utk di cicah dgn roti


pelbagai jenis salad, seafood segar, ulam-ulaman, kerabu, rojak
 & jugak pelbagai jenis sambal spt tempoyak, cencalok


antara menu yg menjadi signature chef
nasi kerabu bunga talang, burung puyuh dan ayam percik, 
rendang daging, serawa pulut durian, gulai udang 


ruang makan yg selesa 


antara menu yg sempat aku mkn...sedap...kenyang perut



Untuk makluman, Checkers Cafe @Dorsett Regency Kuala Lumpur ini menawarkan
harga Early Bird RM70.00 nett sahaja sehingga 17 June 
harga selepas itu adalah RM105 nett untuk dewasa
dan diskaun 50% untuk kanak-kanak dari 4-12 tahun termasuk juga warga emas.

Buffet Ramadhan di Checkers Cafe di sepanjang bulan puasa ini
 akan mula beroperasi dari 7.00pm -10.30 pm.  Harga adalah termasuk GST. 
Untuk pertanyaan lanjut dan penempahan boleh lah hubungi
 Checkers Cafe di talian 03-2716 1000 ext. 188.

5 comments:

Julia Johari said...

Suami pernah bagi tahu Dorset pun best utk event berbuka puasa, bila tgk gambar mama tisya share ni perghhh ruang duduk pun tampak sgt ekslusif, kalau invite keluarga besar mkn sini berbaloi

::NureeN:: said...

perghhh... x dan puasa lagi dh tergugat tgk pagi2 nih
hihiii... semua sedapnya

Nad MamaZN said...

sume menu pun maveles! yummm!

syawalsimpsons said...

wah mmg meriah dengan makanan ni..

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam sis,
he3
satu3 menu tu iols belek nengok lelama tau3 :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...