Followers MamaTisya

Monday, June 29, 2015

resepi Butter Prawn...kali ke-2 mencuba baru menjadi :)



 yg slalu mkn kt restoran berambu ramba
kali ke-2 ni baru la menjadi...alhamdulillah walaupun tkde la berambu ramba sgt kn




 aritu hubbyku tunjuk cara2 nak buat butter prawn kt youtube ni
so tang butter tu dh menjadi tk mcm yg 1st time dlu
cumanye dlm youtube ni part udang tu just goreng camtu...
aku suka lg udang yg di celup tepung & digoreng sbb lebih rangup
so terpulang la masing2 nk buat style mana

yg utk butter tu mmg kena tuang dr jarak tgi
 lps tu kacau je ngan senduk mcm dlm video tu




selain butter prawn, ada sayur petola, ikan tenggiri sweet sour,
 tepung pelita kuih fav di bln ramdhan

8 comments:

Nad MamaZN said...

nmpk sedap udang tu. tp percaya x kak, saya xpenh makan style masak gitu heehee

Sura Mohd said...

seronokkan bila dah jadi..akak pon nak buat jugak nnt..semalam dah beli udang besar..
terliur tengok sayur petola tu..:)

idzwa kamaruddin said...

wah wah wah..sedap nih!

::NureeN:: said...

sedap tueee....

lieyalatif said...

gulp! gulp! telan ayaqliur....menarik laa amy....mmg nampak menjadi sarang2nyer tuuu...

syawalsimpsons said...

sedapnya kakak....

Amanda Suria said...

Wah...nampak cantik floss dia

Falsya said...

wat masa nie tgk air f&n tuh nmpk sedap sgttt..tutup segala lauk...*tgh dahaga*..hehee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...