Followers MamaTisya

Monday, January 8, 2018

All You Can Eat Dimsum @ Grand BlueWave Hotel Shah Alam

saper peminat dimsum angkat tangan???
ok jom tgk aku mkn dimsum yg sedap ni ...sebelum ni dh byk kali juga mkn dimsum kt sini
tp yg jenis ala carte...kali ni  kita try All You Can Eat Dimsum
meriah uolsss...ketat perut tau hehe


hah mcm2 jenis dimsum ada...yg steam ada..yg deep fried ada


kemain si cilik dok belek menu kn...hah pilih2 mn nk order


ok yg ni utk steam dimsum..aku order spt berikut:
no 1 ( 4 set ), no 4 ( 3 set ) , no 5 ( 2 set ) , no 8, ( 2 set ) , no  9 ( 1 set )


yg ni plak deep fried dimsum..aku order spt berikut:
no 12 ( 1 set ) , no 16 ( 3 set ) , no 17 ( 4 set ), no 18 ( 8 set )
sbb yg no 18 tu paling fav tu psl smp 8 set order :)


selain dimsum ada juga nasi goreng, yee mee, sayur & dessert
aku order nasi ngan dessert je

korang pilih la nk order yg mana ...nk order semua yg ada dlm menu pn bole
tp makesure abiskn dulu apa yg korang order tu, br bole add on menu lain plak
so jgn tamak tau...order skit2 dulu...dh abis tmbh order lg...
dh kata All You Can Eat Dimsum


sementara tgu dimsum..kita posing2 la dulu


ok ni baru 1st round...order 7 jenis dimsum + nasi goreng
kalo yg jenis steam tu nmpk je skit 1 bekas 3 pcs tp cpt kenyang tau
tp fav aku yg deep fried tu...yg steam pn suka cuma aku lg mkn byk yg deep fried tu la


ni plak 2nd round..order lg 7 jenis dimsum

walaupun hanya 2 round tp mmg kenyang la...if uolsss pi geng dewasa sure lg byk round kn
ni sbb pi ngan ank2 kecik ..2 round ni pn bole tahan juga byk
mmg smua pencinta dimsum


amboi2 seronok masing ngan chopstick tu mkn dimsum


aritu bw adik2 aku layan menu Jepun...kalini menu Chinese plak.....ok wefie dulu


utk mkn sini bole pilih samada nk time lunch or dinner...aku slalunya pi mkn time lunch




 ok layan video kami menikmati dimsum yg meriah ni


penutup layan dessert longan + mixed fruits 


dh nk blk ada yg nk strawberry milkshake..order 1 je share2


ok dh nk blk...posing2 lg


bdk2 ni nk posing kt lobby plak sbb nmpk ada kartun tu


ok kalo uols nk try utk All You Can Eat Dimsum, bole cal no yg dlm poster utk buat reservation
rm 59++ utk dewasa...rm 29.50 ++ utk kanak-kanak ( 4-11thn )
kalo dh plus gst rm 62.50nett utk dewasa...rm 31.50nett utk kanak-kanak

aritu kitorang mkn 3 dewasa  ( rm 187.50 ) 3 kanak-kanak ( rm 94.50)
pastu tmbh 1 strawberry milkshake rm 19 
 total rm 302++ guna voucher rm300 just byr rm 2 je...jimat :)


ada lg voucher nk redeem...nanti kami dtg lagi :)
uolsss yg suka dimsum...jgn lupa try promo ni tau

7 comments:

  1. Kak Sue tak pernah lagi cuba dimsum kat sini, macam menarik.. nak cuba lah nanti..

    ReplyDelete
  2. sedapnya.. tak pernah try lg mkn dimsum.. hihi

    ReplyDelete
  3. ehhhhhhhhhhh menariknye amy...last dulu makan kat marriot putrajaya kot..ade promo mcm ni jugak le...beutl kate amy, nampak je 3 tu mcm sikit tapi sebenarnye cepat kenyang ...jg le order tamak2..kene abiskkan dulu baru order lain....

    ReplyDelete
  4. Sedapnya dimsum. Ana dh lah hantu dimsum. Tp kalau ke sini makan sorang xbest pula sebab en suami xberapa suka sgt.

    ReplyDelete
  5. jauh sangat, dah lama teringin makan dimsum buffet

    ReplyDelete
  6. wah, nampak pun cukup menyelerakan ;)

    ReplyDelete
  7. Dessert longan + mixed fruits tu nampak sangat menarik..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...