Followers MamaTisya

Wednesday, January 31, 2018

Dash Twin Room @ Dash Box Hotel, Cyberjaya


ramai yg tanya entry Dash Box Hotel ni...tkde masa nk mengarang
tp lps tu aku share info ngan kwn2...rmi dh pegi lps tu...hotel baru, tmpt baru, mmg cantik

so ni br berkesempatan nk update.....aku pegi masa April 2017 sempena birthday aku lastyear
kiranya birthday vacation la...masa aku update gmbr swimming pool kt sini ...ada yg ingt kt overseas
mmg cantik poolnya...aku pn teruja....aku tau psl hotel ni , bila tgk Norman Hakim cuti2 kt sini
masa aku pi 29 April 2017...hotel ni baru je grand opening 20 April 2017
hotel ni kepunyaan anak Zahid Hamidi 


sebelum smp sini ...aku ada kenduri kt area Balai Bomba Cyberjaya
mmg dkt sgt la dr Balai Bomba tu nk ke sini


unik kn decorationnya


smp2 je posing dulu ..walaupun tgh panas....hehe


ok jom pi amik kunci bilik...tmpt check in ala2 mcm library gtu
kami smp dlm 2.15pm...trus dpt kunci bilik...ms aku smp tu pn tkde org..so cpt la


kt area lobby


hah ni la swiming pool yg aku ckp cantik  and ramai ingt kt overseas
actually aku nk booking bilik yg level bawah tu tp penuhhhhh..
syok tau bilik yg level bawah tu sbb buka je sliding door trus ke pool
yg bilik atas tu ada beranda...kalo yg family besar, bole amik level atas tu


ok ni plak bilik kt kontena...ada 2 tingkat juga



byk juga bilik yg bentuk kontena ni

A post shared by shahril (@shahril1610) on

disebabkan bilik yg aku nk ngadap pool dh penuh...so terpaksa la amik bilik kontena ni
bilik kami kt level bawah...mmg dkt juga la ngan swimmingpool tu


kunci nya...tp bilik aku ni masa aku check in aritu, ekonnye ada menitik
mcm bocor gtu..ada aku komplen la kt staff nya 


bilik kontena ni namanya Dash Twin
so ni la rupa katilnya....cukup la utk kami 3 beranak...katil tu bole cantumkan


ruangan utk bag, tmpt hang baju..safety box pn ada


ada towel, air mineral & selipar
cermin pjg tu aku suka.....korang tolak je cermin tu..disebaliknya adalah toilet


ni la view toiletnya...just nice

utk bilik kontena ni...mmg tkde disediakan tv tau
tp kami no hal pn sbb mmg jrg pn tgk tv kalo holiday
yg penting ada wifi free dlm bilik


dlm bilik mmg tkde kettle...tp kt belah luar ada disediakan water cooler
nasibaik water cooler ni mmg dpn bilik kami je


iron mmg tkde dlm bilik..so ada disediakan tmpt khas ni
dkt juga ngan bilik aku tu..tp tk guna pn sbb bj & tudung jenis tkyh iron



kita wefie dulu....bilik Dash Twin yg kontena ni tk disarankan la kalo yg family rmi
sebab kecik je ruangan nye...utk kami 3 berank ok la
so kalo yg lebih dr 3 beranak tu bole booking bilik Dash Studio ataupun Dash Deluxe


ankdara takut tgk lembaga hitam ni hehe


ni gmbr sebelum check out...ms kitorang pegi tu, mmg cuaca panassss

**actually gmbr byk tp apakan daya....sbb kejadian INI
gmbr2 cuti2 kt sini tk dpt diselamatkan :( ni pn nasibaik ada gmbr dr hp lg 1...

ok nanti aku sambung lg entry kt swimming pool plak...nk tau brp rate aku dpt
nanti aku share ye...tungu aku update details sepenuhnya...kena bc next entry

12 comments:

  1. Cantiknya Dash Box ni. Nak lari kejap dari hiruk pikuk kota leh la ke sini. Cyberjaya tenang sket.

    ReplyDelete
  2. Dari sehari ke sehari LZ teringin spend cuti hujung minggu di sini tapi memanjang penuh.. LZ suka dengan konsep modern dan simple camtu, nampak unik. Baru tau mama Tisya, hotel ini anak ZH yang punya.. Nice sharing 💕..

    ReplyDelete
  3. Cantik dan bersih persekitarannya...

    ReplyDelete
  4. suka design dash box nih
    unik

    ReplyDelete
  5. tgh up tul hotel ni.. cantik and moden konsep. nice.

    nak try la alik cuti check in sana..kalu ada extra time, balik cuti kejab2 je..pack masa

    ReplyDelete
  6. Memang macam overseas kak. Kalau dpt bilil bawah dpn pool tu memang syok habis. Tp bilik kontena tu pun nice juga.

    ReplyDelete
  7. Menarik juga ya bercuti kat sini, cantik n nampak selesa..

    ReplyDelete
  8. Cantik2 gambar.. tapi yang lembaga hitam tu...bunda pun seram... hehe

    ReplyDelete
  9. Ohhh bilik ala ala kontena pun ada eh....
    cantik deko dia.

    ReplyDelete
  10. wah. comel bili nyer.
    yes, utk aida tak brape muat la kan.
    best nyer, amy. nak jengah2 traveloka la.
    nak amik memana weekend :)

    ReplyDelete
  11. Sekali tengok memang macam kat luar negara.. Lawa betul..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...