Followers MamaTisya

Monday, January 1, 2018

Persiapan sekolah tisya utk tahun 2018


happy new year 2018...hah smlm tgk bunga api kt mn uolsss....
aku kt umh je...tk kuar pn...kn stuck dlm jammed...hehe....
okla nk update persiapan sekolah tisya 2018.....
arini pn certain negeri dh start persekolahan sesi 2018...
selamat kembali ke sekolah utk ank2 semua...tisya esok baru start la


aritu hubbyku pegi bli buku sekolah tanpa aku....riso juga sbb kot yg tk wajib beli kn
takut peristiwa dulu terjadi lg :-p nasibaik kalini , die bli yg perlu shj
buku tulis + buku kerja dlm rm 80++ juga


aritu kt aeon bli kasut sekolah 


size 4 rm 20....kasut lain smua kebanyakakkn rm 30++ ke atas
yg ni je ada promo...biasa beli kt Pusat Pakaian Hari Hari dlm belas2 je


yg ni plak MIL belikan 2 pasang bj  & 2 helai tudung
actually yg lastyear ada sepasang lg...ingt just nk tambah tudung je...
blk kj tisya inform nenek belikan kt aeon


kalo bli kt aeon mmg bj & kain rege asing...bj rm 36 each, kain rm 46 each
hah sepasang dh rm 82....sbb brand under kiko kn 
tudung tu rm 20 each...rezeki anak dara la...TQ nenek


bab jahit menjahit mmg bkn bidang aku and xminat dlm erti kata lain 'keras tangan'...
nasibaik ler MIL tlg jahitkan.. thn sudah Ayah tisya yg jahit.. 
thn2 sebelum tu mmg aku antar tailor je..thank you MIL


bab balut buku teks tugas ayah tisya...aku just cop nama
nasibaik buku teks yg kna balut 4 buah je dr 16 buah tu


beg sekolah tisya guna ni...aku dpt free gift masa beli hp vivo aritu

so arini nk setelkan iron bj & tudung je la

aku ni walau ank sorang...org kata xpe la bli yg mhl pn
aku tk mcm tu....mmg cari yg murah je tp kualiti pn ok...mn bole jimat kita jimat

11 comments:

Ana Suhana said...

Teringat masa ana sekolah dulu. Mcm ni lah gayanya. Selamat bersekolah semula buat tisya. Belajar rajin2 dan semoga berjaya mengejar apa yg dicita-citakan.

Lynda Che Lah said...

Murahnya kasut tu kak Amy. Tahun ni tak beli kasut. Sebab hujung tahun lepas baru beli sepasang kasut baru. Dan sepasang kasut beli awal tahun 2017 baru pakai juga..hehe

Fatin Shahrizam said...

Selamat ke sekolah tisya. Rindu laa zaman zaman sekolah dulu. Hehee

nadhie wueen said...

Selamat tahun baru 2018 buat sis & family :)

Eliss Mie said...

sama la eliss. suka cari yang murah dari branded. bukan tak mampu, selagi boleh jimat kita jimat. sekarang duit pun mcm air.

Inani Hazwani said...

Betul tu kak, selagi boleh jimat baik jimat kan. Selamat ke sekolah Tisya :)

Illy Ariffin said...

lahh darjah 5 dah ke rupanya tisya? semoga dipermudahkan semua urusan... all the best, next year nak exam dah.. Seronok tengok persiapan sekolah dia <3

Norhayati Mohd Isa said...

Selamat tahun baru 2018 MT..

Mmg skrg harga barang2 sekolah boleh tahan mahalnya..

Akak beli mana yg perlu ajer..

Azura Aziz said...

kita pun last minit minggu terakhir baru beli kelengkapan sekolah Adam. sebab anak soranh je yg sekolah, so fikir tak payah nak rushing sgt...

Mimi Azirah said...

Sy utk dua org je dah rm600++...sskarang nih punye harga..adududu

Shahida Dzulkafli said...

Betul sis.. Biar murah tapi kualiti okay.. Sebab banyak lagi menda lain yang nak pakai duit.. Lagipun elok bersederhana walaupun anak sorang kan sis..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...