Followers MamaTisya

Thursday, January 25, 2018

resepi Ayam Goreng ala2 KFC


chef shahril masak ayam goreng ala2 kfc smlm
walaupun rupa comot mcm gtu tp sedap rangup


ptg smlm la hubby whatsapp die nk buat ayam goreng ala2 kfc
dh la time tu tgh ujan lebattt....perut plak trus berkeroncong kn sbb aku tk lunch....


ada yg tanya resepi...so ni aku share la sbb hubbyku pn die google juga
 bahan perapan ayam: Serbuk cili, serbuk kari,kiub ayam, lada sulah, lada hitam, soda bikarbonat, garam,perahan limau kasturi (perap dlm 1/2 jam) pastu pecahkan telur ..sblum goreng , celup dlm campuran tepung gandum+tepung jagung +soda bikarbonat


time ni aku tk smp lg..ujn lebat ptg smlm kn...masih stuck dlm jammed


dlm 6.40pm smp alhamdulillah...tgk ada kwn update smlm kt kota damansara banjir kilat
nasibaik tk truk la stuck jammed kt nkve & duke....2 lg menu tu MIL masak

9 comments:

  1. nampak mcm sedap je. nak buat la mlm ni..

    ReplyDelete
  2. adoi !! ape ni ? ape ni ? lapar kite wakkkkk..

    ReplyDelete
  3. sedapnyaa nampak.. tingin ayam pula tetiba gini hehe..

    ReplyDelete
  4. Baru nak puji bukan maiin terer hubby masak siap ada sayur yg mcm sedap je kat tepi tu hihi...
    Kira hubby boleh diharap ke dapurlah ye MT kalu dihari hari malas tu...

    ReplyDelete
  5. Wah hubby akak masak.. Kira ok la kan pandai masak. Kenyang perut. Dlu sy rajin gorwng ayam ala kfc. Skang jg buat dah

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...