Followers MamaTisya

Wednesday, December 23, 2015

meriah ber"SHELL OUT" di rumah


lprrr tk uolsssss tgk segala seafood ni :-p mcm2 ado..pilih jgn tk pilih
aritu ada yg tnya SHELL OUT tu apa??
actually SHELL OUT ni restoran yg tgh femes kt area kota damansara
mmg dh tgk rmi kwn2 yg pegi mkn...ikutkan nk try pegi tp kena pi rmi2 syok skit
tp memandangkan feedback yg diberikan harga bole tahan mahal & sedap
tp okla byr mhl sedap kn, kalo byr mhl xsedap mmg rmi la komplen
ada kwn pegi berdua pn katanya lebihkurang rm200 ++ depend apa yg korang order la kn
so bila pk2 moh ler kita ber"SHELL OUT" di rumah sahaja :-p
tp kalo uolss nk try ke restoran tu...sila la..yg tkmo pi ,bole je wat sdiri mcm kami buat ni


tukang masak yg bekerja keras utk menjayakan SHELL OUT @ HOME :)
ketua chef semestinya yg paling kiri...sape lg kalo bkn aku kn :-p



kemain siap ada tulisan kt apron ala2 mcm mkn kt Restoran SHELL OUT
adik ipar aku yg tukang tulis..aritu ada yg tnya mana bli apron ni
actually adik aku kwn die bg ..mayb kt kedai plastik ada jual kot


kita posing2 dlu sebelum mkn ....time ni parent aku kt mekah
so nanti ada rezeki kita buat lg 


konsep kt Restoran SHELL OUT mmg mkn tanpa pinggan
mayb ada yg tk brp setuju ngan konsep camgini....terpulang la ngan uolsss
tp mkn rmi2 camgini meriahhh uolssss

pelapik putih tu guna kertas mahjong tp bw tu alas dlu ngan surat khabar
so bila ltk segala jenis menu tkde la basah sgt sbb 2 lapisan



posing2 lg sebelum mkn...smua dh tk sbr nk mkn :-p


spicy egg crab


sweet & sur prawns


lala butter with vegies


crispy squid


chicken grilled


sronok tisya & si kembar mkn


licin sudah....alhamdulillah
abis mkn trus bungkus ngan kertas mahjong tu smua...mudah kan :)
lebih jimat ber"SHELL OUT" di rumah
modal utk bahan mentah tk smp rm 150..mkn2 ni utk 8 dewasa & 3 kanak2
kalo mkn kt restoran rsnya lebih rm 500 :)

**next entry aku share resepi  utk uolssss try

9 comments:

syawalsimpsons said...

mmg lapaq tgk ni kakak...dah tak breakfast lagi..saja kan

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Ingatkan kat restoran tadi... :d

idzwa kamaruddin said...

amboiiii...sedap giler!~

Nana said...

meriah
lg prefer masak sendiri
konfem sedap
konfem xmahal
konfem puas hati

lieyalatif said...

betul2 tu amy...ade terbace kos makan kat restoren shell out tu...bapak mahal...baik buat sendiri mcm amy...lagi puas hati.... resepi pun dah byk org viralkan kat fb kan....rajin tak rajin jek nak cube kang....yg pasti mmg well prepared korang buat nieh....

Fieda Zan said...

Eh..cam chubby jer Ketua chef tu :p

Mommy Cici said...

hamboih kreatifnya siap tulis tulis kat apron. kalau buat reramai memang seronok. kalau sorang sorang nak sediakan utk family, bersilat lah kat dapo jawabnya

Amarina Aziz said...

Kalau guna kertas mahjong bole lww ?? kalau berminyk or berkuah nanti tk bocor ke kerts ??

mama tisya said...

Amarina...lapik kertas surat khabar bwh kertas mahjong tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...