Followers MamaTisya

Monday, December 21, 2015

Cousin's Day Out @ Starship Galactica, One Utama


kemain cousin pn ada day out ye:-p
cuti sekolah tkde pegi holiday...so kita pi jln shoppingmall je la
bw tisya & cousin dia main2 kt Starship Galactica, One Utama

janji kul 10 pg kt OU sbb kn cuti sekolah takut rmi je
aku smp dlm 10.15 camtu...adik aku smp dlu....
lokasinye kt belah New Wing dkt ngan escalator nk naik ke wayang GSC


tiket masuk utk weekdays rm 22 & weekend/public holiday/cuti sekolah rm 28
charge utk bdk2 shj...org dewasa free....charge dikenakan dr umur sethn dan ke atas
korang kalo dtg tmpt mainan camni sila bw stokin siap2 tau
bkn bdk je kena pki stokin, yg dewasa pn kena pakai ye
kalo tk bw, kena bli situ mhl plak...kami mmg dh bw siap2 dr umh


aku bli voucher tiket masuk ni kt matta fair bln 3 aritu lg..mmg murah :)
voucher tiket ni valid smp Mac 2016 tu psl la aku bli
sbb lama expired kn...sbb nk tgu delisha bole jln sronok skit die main2
ikutkan aritu nk pegi bln sept ..tp tk kesempatan so disember br la pegi


kt sini ada disediakan locker utk simpan brg, cafe pn ada utk mkn or minum
yg sand art tu kena charge lain kalo nk main xsilap


kalo nk wat busday party pn bole..time aku pegi aritu ada juga sambutan busday party
nmpk diorang tgh dok prepare la...tp mcm limited je la..lebihkurang 10-15 org
so kalo uolsss berminat nk wat busday party, bole cal no spt dlm gmbr ats ni


sakan la bdk2 ni main sbb xde org lagi...kira kami antara yg terawal la masuk
ada dlm 2 family yg br smp sama kami
so main la smp lebam kn....mak2 bz selfie :)


main slide ni sronok..dh la tkde org lg kn...yg dewasa pn sama sakan :-p


A video posted by @mamatisya on

hah tgk video diorang main slide ni




hah sronok main dlm ball colorful ni...jp2 lampu bertukar color mcm2 kn



kami melepak je la sambil2 posing...tgk delisha tu tgh nari ada lagu...lps tu die dok tgk cermin 3D tu


delisha skarang dh mesra camera...kemain tgn tu nk wat Peace :-p


sronok bdk2 ni main tembak222 bola tu...eh bapak bdk pn join atas tu...delisha pn bz kutip bola


tisya tgh tgu bola2222 yg byk tu jatuh dr atas tu


daddy delisha tgh masukkn bola dlm tu 
lps tu bola tu akan terapung kt udara...delisha nk tangkap tk dpt 


hah berpeluh222 dh smua


ok time out...muka tisya yg dh keletihan tp tkmo stop main lg


time kami nk kuar, org pn dh smakin rmi
sibaik la kami smp awal kn..so xde la sesak sgt
tp yg kt sini kalo dh kuar , tkleh masuk dh
incase uolsss lapar ke...mmg kena mkn kt cafe dlm tu la
tp kena extra duit la, tentu harga makanannya mhl kn
mcm kami tkde la dr pg smp ke mlm dok dlm tu
cukup la lebih kurang 3 jam++ kt dlm tu...perut pn dh berkeroncong :-p


ok dh puas main...kita pegi isi perut plak...smua dh laparrrr
ikutkan diorang nk main smp mlm :-p

4 comments:

Chekgu Azrine said...

Fuhh..mmg sakan budak2 tu seronok ek

lieyalatif said...

mmg best kat sini kan...lieya dah 2 kali jugak rasenye bawak budak2 kat sinie...mmg depa enjoy...tisya syok le dpt main ngan kazen...mauu nak ajak balik pun bercinta tuh...

Falsya said...

seronok memasing...hehe..kite penah bawak qisya dtg sini..kemain suke smp xnak balik...yg slide tuh kite pun suke sebenarnye..nasib baik ade qisya boleh la jugak merasa main..muahahaha...

Julia Johari said...

Meriah la cousins out day hehehhe anak2 dah besar best biarkan diorang main dalam tu puas2...yg ada anak kecik cm ju kena berkejor je takut nak tinggal sorang2 dlm tu hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...