Followers MamaTisya

Friday, October 30, 2015

info rate & tips ke Snow World @ Genting Highlands




anak dara tk sbr nk masuk Snow World


korang bole view suhu kt tmpt kaunter tiket ni...time aku pegi aritu -5 celcius


sila baca syarat2 sebelum masuk,
umur bwh 3thn, ibu mengandung, yg ada sakit asma xleh masuk ye
dlm tu tkleh bw camera, handphone, smua brg2 kena simpan dlm locker, diorang sediakan


ni rate kalo bli kt kaunter...yg color merah tu utk non member...kalo yg biru tu utk members



ni tips nk share...nk lg murah sila bli online mcm aku
mmg jauh beza online dgn kaunter...nk bli online klik kt SINI
sign up dlu jd member tau
total tiket aku kena bayar hanya rm53.90 compare kalo bli kt kaunter rm 81.10
jimat rm 27.20 byk jugak tu kn...so sila la bijak memilih :)
harga tu termasuk jacket,gloves & boots skali tau


nk bc details psl Snow World klik link kt bwh ni

kalo bli online korang pilih la date & time siap2....
aku aritu pilih 12.30 tgh hari smp 1.10 ptg
kita akan berada dlm Snow World tu 40 minit shj




aku pegi aritu bkn time peak...so tkde la rmi org...syokkkkk
10 minit sebelum time masuk tu bole dh Q sbb korang kena pilih jacket, gloves & boots



ni antara jacket korang bole pilih...utk dewasa byk color
ada hijau, merah, pink..utk bdk2 yg color biru laut tu
ada size...so pandai2 la pilih



kt sini plak utk gloves & boots...brg2 kita smua kena simpan dlm locker tepi tu
make sure jg elok2 kunci tu..kot happy sgt main SNOW , kn kunci tercicir kena ganti mahal tau



diorang tgk kita dh tau size kaki kita...diorang dh siap2 bg :)
dh siap smua kelengkapan pemakaian tu, bole la ready utk main SNOW :)
jgn lupa bawa stokin siap2 ye

v
v
v
v

v
v
v
v
v
v


v
v
v
v

v
v
v
v
v
v

v
v
v

v
ni nk share psl bergambar sambil main SNOW
kita kn tkleh bw masuk camera or handphone 
so mmg tk dpt la nk abadikan kenangan tgh main SNOW
tp jgn riso diorang mmg dh ada rmi photographer yg akan capture aksi uolssss
cumanye korang kena siapkn la duit utk membayar nye :)
tp kalo korang tkmo bli pn tkpe...terpulang pd uolssss la



lps dh kuar dr main SNOW bole la view gmbr2 uolsss kt kaunter


ada byk pakej, korang bole pilih 
tp yg paling murah sekeping rm 58 siap print and frame
mmg mahal kn...aku tk amik yg tu...aku amik pakej 20 keping dpt softcopy rm 132.50 tk silap


actually gmbr photographer tu snap lebih dr 30 keping...
die offer utk smua gmbr tu rm 188
tp tk smua gmbr tu aku nk sbb ada yg lebih kurang sama
 so aku pilih la yg pakej 20 keping tu
tgh pilih2..dh jd 25 yg aku berkenan...
pastu aku ckp la kt die , bg je la 25 keping tu dgn harga sama
mujur die bg...so ni la CD nya

aku mmg dh berhajat nk bli gmbr tgh main SNOW
so mmg aku dh ckp kt photographer tu , amik gmbr kami lawa2 haha
ye la bkn slalu dpt main SNOW kn...apa salahnye bli je smua gmbr
nanti kalo tk bli..teringat2222....tp smua terpulang pd uolssss la
duit bole di cari...kenangan tu blum tentu bole diulang kn 
tp kalo uolsss nk bli 1 utk kenangan pn bole....terpulang pd budget anda
saper yg blum tgk keseronokkan kami main SNOW
bole klik link di bawah 


**yg main snow kt i-city aku tk pernah pegi 
tp aku bc komen rmi ckp main snow kt genting lg best

5 comments:

Nad MamaZN said...

bila la dpt pegi ni.. mmg tak terpegi la kot agaknya..papazakwan x suka genting..

kayyana said...

seronoknye.. klu nak pergi kena plan btul btul.. jd blh budget duit tu btul btul..

eima said...

wahhhh menarik ...ada sejuk mcm kat icity ?? ais kasar ke halus2 ??

Falsya said...

better beli online klau gitu kan..byk beza tuh..

Julia Johari said...

serius terkejut murah betul beli online ni kak...total tu sama kalau ju nak pi...tapi Qi baru 3 tahun...maybe nak pi genting juga saje mkn angin biasa2 kt sana...lama dah tak jejak...syok lah tisya men salji dlm tu...sejukkkk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...