Followers MamaTisya

Thursday, October 29, 2015

Menuju puncak Genting Highlands & FREE stay @First World Hotel




arini nk update holiday ke Genting Highlands baru2 ni
anak dara tk sbr main snow...dlm kete lg dh siap pki glove ..sbr je la
kami bertolak dlm 12.30...lebih kurang sejam smp la puncak Genting Highlands 




tisya nmpk mcm castle ni die ingt Disneyland aje :)


dh nak smp puncak...hujan plak
tisya tanya..macam mana nk main snow ni mama sbb ujan kn :)


kami smp kt puncak dlm kul 1.30pm camtu
trus ke lobby utk check in....skarang First World Hotel tk mcm dlu lg
kalo dlu nk check in amik ms lama ...berjam2 la..dh la rmi org
tp skarang tidak lg.....pantas je check in sbb dh ada kiosk....
tp sygnye wifi bkn FREE... :-p
dh la coverage tk brp nk ok sgt kt puncak kn...ptt bg la wifi free kn 


ni kiosk utk check in...tk smp 5 minit dpt kunci bilik...mmg pantas sgt
walaupun time check in kul 3 tp aku aritu kul 1.30 dh bole masuk bilik
yg kiosk atas tu ada tulis express  utk check in and check out...aku tk sure apa beza


kiosk tu akan verify booking thru ic
masukkn ic...lps tu details smua dh ada...ikut je step kt kiosk tu...
then setel, kuar la slip & kunci ni...dpt tingkat 23 dari 28 tingkat 



kita posing skit kt kaunter check in
tp kalo korang nk request cthnye nk bilik ada view ke..nk katil single ke..nk katil double ke
so kena la Q kt kaunter ni...aku aritu tkde request apa2 so guna kiosk je ...pantas


moh kita naik bilik dlu...ada tower 1 & tower 2
bilik kami kt tower 2


ni plak kiosk utk check out....kalo time check in tk smp 5 minit...
time check out lg pantas tk smp 5 saat uolssss.....
patut smua hotel wat kiosk gini...cpt skit kn :)

next entry aku share gmbr bilik kami....tguuuuuuu

9 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Wah bestnya bercuti ke genti MT..
Akak dah berpuluh tahun tak jejak genting ni.. dulu pergi pun sebab boss buat meeting disana, masa akak kerja company buat fire extinguisher..
Hahaha punya lah lama..

Mama Zharfan said...

last sekali pegi sini last year kot..tp sbb amik standard room so biliknya kecik laaaa utk our family hahahha

kayyana said...

wah.. first time tgk hotel yang ada kiosk untuk check in dan check out... btul tu kak patut die da boleh bg wifi free baru la canggih sama dengan sistem dia tu...

nanti share pasal bilik pulak ek.. brp semalam ye kak?

Rizziela said...

bestnya.. lama x g sana..tp tu lah...sejak out door tutup..mcm malas nak g. .Indoor kurang menarik sikit

Wa said...

Wahhh..best ni..Wa ni last gi genting tahun 2002..hihihi... ok cepat sambung ye..nak tau apa ada kat atas tu..

Shila Azizi said...

suka tisya main salji...

idzwa kamaruddin said...

tak pernah lagi check in sini..

Julia Johari said...

Serius dah lama tak pi genting...best sgt2 hotel ni cuma takde wifi je kan...happy betul anak sis tu tau hehehhe siap pakai glove dlm kereta...

eima said...

kami tak penah lagi menginap kat atas tu ...selalu kat kaki bukit je ....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...