Followers MamaTisya

Thursday, October 8, 2015

resepi Daging Goreng Kunyit Style Klate

nk share resepi Daging Goreng Kunyit Style Klate
certain org goreng daging...trus je goreng..
kalo style klate keringkan air daging dlu dlm kuali
pastu br ltk minyak & goreng daging tu
jom tgk resepi kt bwh ni 


Bahan-bahan:

daging
kunyit hidup - aku guna serbuk kunyit je
bawang holland
cili merah & hijau - dihiris
garam & gula

**bahan2 pandai2 la adjust ikut byk mana daging korang buat.....tang bawang tu aku mmg suka ltk byk

**aritu bkn daging je, ada paru, limpa & hati jugak

 Cara :

1. Daging dihiris nipis & gaul dengan serbuk kunyit dan garam secukupnya.
2. Masukkn daging dlm kuali  ....api sederhana...biarkan smp air daging kering...
3. Kalo rs dh kering tp daging blum empuk, tambah air ikut keperluan
4. Bila dh kering airnya, masukkan sedikit minyak utk menggoreng daging
5. Masukkan bawang, cili, gula & garam secukupnya.
6. Jgn goreng terlalu layu bawang & cili...siap utk dihidangkan





gmbr throwback 2012..bila rmi blk "kampung" ..1 kuali beso menu ni
mkn ngan nasi panas2 ngan kicap...hoiii sedap :-p
lpr la pulok tringat menu no

8 comments:

Julia Johari said...

Masak dekat luar tu win sangat, julia pun suka lepak masak kt luar rumah, angin sepoi2 huhhh...sedap nya resepi ni...daging tu di keringkan air dlu tu mcm style mama julia plak...terbaiklah...mkn dengan cili padi kicap arghhhh

Ummu Athiyah Ismail said...

wah..sedapnyer..terliur :)

syawalsimpsons said...

adoi sedapnya kakak

idzwa kamaruddin said...

amboiiii heaven sgt ni masak kat luar ;)

Nad MamaZN said...

adoi, terliur!

- dieyana - said...

fuh sedak sedak... bubuh budu skit, ulam timun...Nasik pns2, ades des..nitik air liur ;-))

el said...

perghhh masak kat luar tu lagilah sedap

Iela Fazielah said...

emmm sedapnyer...leh cuba

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...