Followers MamaTisya

Tuesday, October 20, 2015

Kisah di sebalik gmbr scan smlm...terima kasih utk smua komen yg mendoakan saya


smlm aku MC sbb ada appointment dengan doktor kt Hospital Pusrawi
ada 2 doktor aku kena jumpa...alhamdulillah smua urusan dipermudahkan
dan syukur tiada yg serius..terima kasih atas doa smua


aku ada upload gmbr scan ni...rmi yg ingat tisya akan dpt adik
tp gmbr scan ni BUKAN ADA BABY
actually aku scan utk detect samada dlm perut aku ada cyst or fibroid
disebabkan bila aku period slalu senggugut & doctor cadangkan aku buat scan
mana tau ada cyst or fibroid yg bole menghalang utk aku pregnant
alhamdulillah result scan smlm, aku tiada cyst or fibroid
jika ada, mayb aku kena melalui proses pembedahan
apa2pn syukur ....terima kasih skali lg utk doa smua



tk kala bc komen kwn2 , saya rasa terharu sgt :( :( :(
korang jgn slh faham dgn gmbr scan tu ye
smoga ada rezeki utk tisya dpt adik nanti



***********************************************************************


lps dh setel jmpa doktor kt bahagian O&G, 
aku kena pegi jmpa doktor lg 1 plak bahagian surgeon
yg lg 1 ni aku nk check psl tiba2 ada bisul tepi breast
riso la jugak kot2 canser ke sbb ada rs benjol kn
actually dh 2 minggu kena...minggu pertama doctor bg antibiotik
tp mcm tk surut so tukar antibiotik kuat skit
alhamdulillah dh surut cumanye aku masih riso..tu psl p jumpa doktor pakar
lps tu smlm kena cucuk utk sedut nanah, mujur skit jela..so katanye tk perlu operate
riso jugak kn...tp katanye incase mcm merah or bengkak dtg blk
moga2 tkde la lps aku mkn ubat yg doktor bg ni



ni antara ubat yg aku kena mkn
nasibaik dpt ubat tablet bkn kapsul....kapsul aku pyh skit nk telan :-p

13 comments:

Julia Johari said...

Huhh lega dah baca, mama tisya juju doakan semoga sis senantiasa sihat...kita doa byk2 pada Allah bagi kita sama2 dpt rezeki adik baby insyAllah amin

Cik Puan Eka said...

Alhamdulillah takde pape. Moga ada rezki akak lpasni. Akk. Cuba amalkan susu segar. Mnum secara konsisten.. Dan buah kiwi.

Chekgu Azrine said...

Syukur takde apa2 yg serius..
Lps ni blhla concieve ye..
Semoga cpt tisya dpt adik..
Apa2 pun mtk dan doa banyak2 dekat Dia ok

Juls Julie80 said...

Assalam sis...get well soon... kite plak ade cyst..sbb tu x lekat2 smp skrg..bila time doc ckp nak operate..cyst tu kecik lak..adehh

Falsya said...

Syukur xde ape2 yg serious..semoga ade rezeki utk tisya beradik..insyaAllah..amin..

idzwa kamaruddin said...

semoga cepat sembuh!

♥TheOnlyFarah♥ said...

Alhamdulillah tak dak benda serius.. =D

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

Alhamdulillah x da ape2 yg serius, kita doakan smoga ada rezeki tisya utk jd kakak InsyaAllah. Smoga cpt sembuh ye....

Mama Zharfan said...

get well soon amiin

Nad MamaZN said...

alhamdulillah.. syukur tak apa2
sori kak, saya tgk gmbo scan ni x pk apa dah.. pk yg tu je hehe.. apapun saya doakan moga ada rezki tisya nk jadi kakak 1 hari nnt :)

juelee said...

alhamdulillah takde pape... smg ada rezeki amy satu hr nnt...

eima said...

get well soon.. abiskan antibiotik tu ye ....
semoga Allah murah rezeki tisya untuk dpt adik ...

Ezna Ahmad Khalili said...

Moga mudah semuanya. Ada anak lagi ke tak itu urusan allah. Allah tahu apa yg terbaik buat kita. Moga cepat sembuh aimi ya....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...