Followers MamaTisya

Friday, October 2, 2015

kejadian di petang AidilAdha 2015




pg kita wat ibadah korban
ptg plak kena "berkorban" kt bengkel kete
ptt la blk dr shah alam ke keramat, time aku drive rs lain mcm
tp belek jugak tkde plak prasan apa2 kt tayar
tp bila dh blk gombak, adik aku tegur katanye tayar mcm kempis
pastu belek2 rupanya ada paku kt tayar...huhu
nasibaik tk apa2 time drive aritu kn...
tkkn merajuk kot kete kesayangan sbb aritu bw Citroen :-p


bw p bengkel, depa check ada 2 batang paku
1 paku karat pjgggg, 1 lg paku pendek
so kena la tampal...charge rm 7..dlu tampal rsnye tk smp rm 5
br tau fungsi rendam tayar dlm air tu
nk tau ada bocor lg ke tak ..if air tu berbuih2 maknanye ada bocor lg
nasibaik aritu xde berbuih so dh xde la bocor lps die tampal tu

6 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Alhamdulillah dah sampai rumah tu MT..
CH tu hari kena dirumah kenduri kawin..
Jenuh en suami tukar tayar spare..
Sebelum gi tampal balik yg bocor tu..

aizamia3 said...

Syukur semuanya selamat..
ai kalau pandu rasa lain macam sanggup berhenti tepi (tempat yang selamatlah) untuk check.. pertama sekali dah tentu tayar.. ;)

Azura Aziz said...

nasib xde pape..
benda yg tak dijangka kan..

Sharinginfoz said...

panjang rupanya paku ya, oklah semuanya settle

Julia Johari said...

Julia pernah jadi cm ni kak 2x minggu yang sama....azab lah viva hitam kena paku karat...pastu tayar kena beli baru sbb pecah huwaaaaaaa....mujur tak lari laju masa tu...

dalila said...

haah..sy pun br tau jgk fungsi buih tu..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...