Followers MamaTisya

Wednesday, July 31, 2013

Buffet Ramadhan @JW Marriott Kuala Lumpur


minggu ke-2 puasa aritu, kami dpt jemputan berbuka puasa ngan pemborong
tmptnye di JW Marriott Kuala Lumpur....opposite ngan Pavilion so dkt je la dr opis
tp situ area jammed even dkt pn ...so kuar dr opis awal la dlm 5.30pm



bila smp awal ni tenang skit...
aku pn leh tinjau2 menu apa yg disediakan
almaklum ler rege bole tahan mhl
 tp ada kwn aku ckp murah bila aku ckp price nye
ye la mayb slalunye rm 100++ ke atas
kt hotel ni ada 2 pakej buffet ramadhan

poolside : rm 75++
4th floor starhill convention centre : rm 65++
bdk2 half price tk silap (6-12thn)

**kalo byr sdiri, idak la kn...nasibaik ni atas jemputan :)


ni la meja kami...strategik tul cz tgh2...
belah kiri & kanan tmpt buffet makanan :)


meja kami btul2 ngadap pool
so dugaan btul sbb rmi mat salleh still dk swimming time kul 6pm camtu


kt hotel ni tmpt makanan ada 2
sebelah kiri main menu mcm lauk2, sup2, western dan byk lg...
yg belah kanan style stall mcm sate, goreng2, kuihmuih, deseert dan mcm2 lg
ada 138 tradisional recipe yg disediakan ....
ok jom tgk gmbr2 yg sempat aku snap





senyum abg2 ni bila nmpk aku nk snap gmbr :)




kambing golek mesti ada

ok dh kul 7pm ..mat salleh dh stop swimming..air pn dihidangkan

hah penuh meja ngan makanan :)



mmg byk pilihan menu...ni antara yg aku sempat mkn....
mkn nasi skit je tp lauk mcm2 di ratah
ayam je pn pelbagai, ada ayam rendang, ayam percik, ayam kari, ayam halia
kuih muih pn sodap..red velvet byk kali aku mkn :-p
kambing, laksa, abc dan mcm2 lg


lps tu p solat kt tingkat 3
luas tmpt solat cumanye tmpt nk amik wuduk tu Q pjg 
sbb nye kt toilet tkde paip
so amik wuduk kt sinki siap disediakn baldi & gayung utk basuh kaki

lps solat sambung mkn lg :-p
alhamdulillah kenyang...terima kasih pd pemborong yg blanje iftar aritu


time nk blk nmpk ada show kt centre hall starhill

parking dpt flat rate rm 7 tp kena cop la

lebihkurang kul 10pm gk la smp umh
 cz time nk kuar hotel tu jammed gilossssssss

6 comments:

el said...

today 3 n3 bc pasal iftar kt JW mariot ni...untunglah hang amy dpt mkn kt otel2 ni..menu2 pun hebat2..konyang x?hahaha

syawalsimpsons said...

alhamdulillah rezeki akak

Rose Azadir said...

Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com

Nad MamaZN said...

Kambenggg!!!!!
Saya kemaruk btul klu nmpk kambing golek tu haha

GREENJADE said...

hehe mana2 buffet kt hotel sure kambing golek jd signature dishes kan ...hihihi

best dpt meja tepi pool.. :)

Chekgu Azrine said...

beruntungnya sis..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...