Followers MamaTisya

Thursday, June 14, 2012

Cruise The Mines

salam uolsss
nk update cite time aku cuti lastweek
patutnye nk holiday tp dh lastminit 
byk hotel dh fully booked...almaklum la cuti sekolah kn
so kitorang decide jln2 KL je la
so khamis lps bw tisya naik cruise kt The Mines



sempena cuti sekolah ada promo 3 pakej 
bole pilih rm 50 (20minit), rm 70 (40minit) , rm 85 (1jam)
normal rate tk sure plak brp



kitorang amik pakej yg rm 70
pusing2 tasik dlm 40 minit
pakej promo ni utk 2 dewasa & 1 kanak2

posing dlu b4 naik cruise:)

ni la cruise yg kitorang naik




bkn kitorang je dlm cruise tu...
ada 3 family lg so penuh jugak la kn
tp kami naik dlu so bole la pilih seat yg best skit:)


naik cruise pn ada traffic light:)
kena tgu green light baru leh msk kt tmpt LOCK 1 ni
kt sini cruise ni kena LOCK utk trus ke bawah...
dlm 5-7minit kot....bole tahan panas gk

ni la antara view kt sekitar tasik Mines
ada lalu kt Palace of the Golden Horses hotel, bangunan SAPURA,
yg rumah tu katanye rumah Tun Mahadhir

bole bg ikan mkn tp kitorang tk bli pn makanan ikan
beso2 ikan nye...biawak pn ada...

sronok tisya jln2 naik cruise

time blk kena masuk LOCK 2 plak
so cruise akan naik ke atas utk msk blk ke shoppingmall

tisya posing lg....dlu time kecik tisya pernah naik

korang dh try naik cruise sini???

15 comments:

♥ Wina ♥ said...

dah pernah naik masa dating dulu tapi belum pernah bawak anak² naik..hari tu nak naik tp dah fully booked huhuhuuu

syawalsimpsons said...

tak penah try pon kakak....macam best saja

watyz said...

x pernah naik cruise baik putrajaya or kat mines...seronok tisya kan..

MRS. K said...

tak naik sbb rasa cam mahal.. huuh.. normal rate harga dekat 30 hinggit gak rasanya

lia said...

cer try masa matahari nak terbenam, g lawooooo tau sbb g byk burung2 lepak tepi tasik tu

♥cikmOt♥ said...

tak pernah naik pung lagi

SYANI said...

Boleh tahan mahal juga tiketnya tu ek.. Pernah naik River Cruise kat melaka je..

geez said...

wahh... bestnyer.... bleh try ni... ^_^

syanasaid said...

tak penah naik
dulu time study kt UPM pn just nengok2 org naik jek

eelobor said...

kat tasik nie, seronok tgk ikan. besar2 la....

mummy_ayu said...

tak pernah lagi..Ian tu..ok aku rasa..Iris tu..buat dia nangis..jenuh plak..

fini zaini said...

nk ngetest gak nnti...aku dh pnh bwk ank aku naik speed bot,big boat utk island hoping kali ni nk naik cruise plak..ekekkee

Rara Nasiha said...

tak pernah try lagi. tapi macam best je. :)

Nad @ MamaZN said...

tak penah naik lagi..
tp zakwan mmg asek ngajak je.., huhu!

noorzie said...

biasa dgr2 je psl cruise mines ni, ingt kn pusing2 dlm shopping cmplx tu je...cam pelik gak msa akk ckp amik pkge smpai 40min tu x bosan ke pusing2 dlm 2...haha...ghupe nye jauh dia bwk kta jln erk...kekeke...srnk yerrr :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...