Followers MamaTisya

Wednesday, October 9, 2013

dpt 2 BE serentak & pertanyaan berkenaan Nuffnang


smlm tgk ramai plak update psl BE baru
pg ni aku check tgk2 dpt jugak...bkn 1 BE tp 2 BE serentak
tp pelik jugak cz dua2 tu sama...tp tk kisah la ...yg penting masyukkkkkk
BE-18 & 19 Chipsmore (Oct) 
so skarang ada 5 BE tgh running...apa2pn tq Nuffnang


b4 ni ada gk beberapa soklan kwn2 blogger yg tnye psl Nuffnang ni

antaranya:

1.mcm mana nk dpt BE tu..saya punya tk berganjak je amountnye??
**dlu panggil BE & ME .....now CPUV (Cost Per Unique Visitor) & CPC ( Cost Per Click) tp sebenarnya sama je bole refer link:-
http://mamatisya.blogspot.com/2010/02/cpc-cpm-campaigns.html

2.brp lama nk dpt cek lps kita cashout??

3.saya tk phm la...Nuffnang ni apa??

ok meh aku tlg jwb even aku bkn la terror mana pn...duit hasil dr Nuffnang pn tkde la ribu riban...tp saper nk bg duit free kn..sambil berblog sambil dpt duit :) ...ok meh  nk share ngan korang yg mn nk tau psl Nuffnang ni

jawapannya :

1. berkenaan BE tu mcm nk dpt...tu depend pd advertiser..cz skarang ni dh rmi blogger so if korang dpt BE maknanya income korang akan bergerak mengikut tempoh iklan yg menari2 kt blog korang tu...bkn depend on klik...kalo tk phm sila bc link :-
http://mamatisya.blogspot.com/2011/12/tips-untuk-mendapatkan-buffered-be.html

tk semestinya slalu update senang nk dpt BE .....ada gk yg jrg2 update dpt BE berderet222...rezeki masing2...yg penting tulis je blog mcm biasa....lg 1 rajin2kn la update survey kt website Nuffnang


2.kalo korang tkmo tgu lama cek lps cashout...dinasihatkan cashout akhir bln...if korang cashout awal bln..cek tu akan di proses akhirbln....tu psl la korang rs lamanye cek nk smp...so lps2 ni sila cash minggu terakhir stiap bln cthnyenya 28/10 so cek akan smp awal bln 12...tp if korang cashout 2/10...sure rs lama tgu cek smp & lg satu rajin2 la cashout..tkyh peram2 nk tgu byk2 sgt cz kata otai2 slalu cashout akan dpt BE baru :)

3. yg ni slalunya blogger yg baru berjinak2 ngan Nuffnang ..terlebih dahulu korang kena tgk kt website Nuffnang ..kena ltk iklan di blog anda...dan lps tu baru leh dpt income...sambil berblog sambil dpt duit & Nuffnang juga ada mcm2 aktiviti...smua blogger yg mempunyai status glitterati bole join apa2 aktivi yg di anjurkn olehNuffnang..so apa tgu lg...p register cpt...bole refer link:-
http://mamatisya.blogspot.com/2010/10/jom-sembang-pasal-lb-ss-lr.html

tu je la yg aku mampu jwb soklan korang...tp jgn la tulis blog psl nk kejar duit plak...yg penting truskan berblog dgn iklas dan jujur...duit dr Nuffnang tu 1 bonus....kalo korang berblog nk dpt duit tu...kn tgk duit tk naik2 frust pulok :-p

7 comments:

Ayu azmir said...

tahniah...

nanakimie said...

tahniah akak:)

All About AnaYna said...

huhuuu ana punye cpuv pn xde bertambah..yg lama ti still on going tp ctatus ctr masih 0 lg..tu bmakna xde earning laa ekk?x fhm sgt laa cpuv ni..hehe.

LYAfrina said...

tahniah mamatisya...
rezeki,,sama mcm lya..dpt je syarat leh cashout..terus cashout.. x suka peram2

Chekgu Azrine said...

Setuju..tp alhamduliilah la..duit free gitu sapa nk bg

syawalsimpsons said...

alhamdulillah rezeki akak

el said...

el pun dpt tau pg td..3BE baru..totally 5BE..tp kan lately kan amount dia dpt skitlah...huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...