Followers MamaTisya

Wednesday, November 9, 2011

1st time beraya di hospital



Aidiladha 2011 adalah kenangan yg tk dpt dilupakan cz aku & tisya kena beraya kt spital...buat pertama kalinya kami beraya kt spital....mmg sesuai la ngan raya haji iaitu hari korban so pengorbanan seorang ibu menjaga anak di hospital selama 4 hari 3 mlm...tisya warded sehari b4 raya iaitu ari sabtu...b4 tu mmg die dh demam+batuk ..tp still tk baik2..so mmg kena warded kena drip and amik nebulizer utk cairkan kahak....ni kali ke-2 tisya kena warded and kesihatan aku pn tk brp ok time tisya warded aritu....cz aku pn demam+batuk tp still gagahkn jua utk jg tisya...bkn ayah tisya tkleh jg cuma kalo amik yg 4 beded hanya ibu yg bole bermlm melainkn amik single room...








 sabtu 5 nov-dlm kul 10 pg kena warded
kena drip-masuk air 
nmpk lemah sgt bdnnye....time die sedar siap ckp

"icha sayang mama...icha sayang ayah...
icha nk blk....tknk dok sini....."

trus aku nangis...huhuhu

 
mintak baby cot cz katil beso tu aku yg tdo



ni ari kedua dh ok skit
 sambil wat nebulizer sempat lg main game



 
ada hp and laptop hilang la boring tisya


 lastday b4 discharge kena wat x-ray nk check paru2
kemain sengih bila tukar uniform utk x-ray
result x-ray.....tisya kena Pneumonia-jangkitan kuman kt paru2
so sabtu ni kena follow up jumpa doktor balik
makin kurus anak dara ku ini

apa2pn..tq pd family,kwn2 yg doakan kesihatan kami.....
hrp2 time aku outstation nextweek..tisya sihat...
riso gk cz bila aku outstation die slalu tk sihat...



19 comments:

  1. saya pernah menyambut aidil adha di hospital. ketika itu isteri melahirkan anak pada tahun 2008 dan baby terpaksa di tahan ward kerana kekuningan.

    ReplyDelete
  2. ala ciannyer tisya...cepat baik ye...

    ReplyDelete
  3. sama mcm my nuha ms dia umur setahun dulu kena pneumonia, org kampung ckp paru2 berair. semoga cempat sembuh dear !

    ReplyDelete
  4. cian dia..moga cepat sembuh sepenuhnya yer...

    ReplyDelete
  5. alahai ..betul2 pengorbanan nie erynn .. get well soon tisya ;-)

    ReplyDelete
  6. harap2 tisya cpt baik
    budak2 klw demam mmg cpt surut badan nye kan
    nak2 klw cirit birit lg la cepat nampak kesan dia..skejap je badan susut

    ReplyDelete
  7. sayang aunty Tisya, get well soon k...mwahhh

    ReplyDelete
  8. moga tisya cepat sembuh..

    erm..x sempat nak g melawat semalam...(:

    ReplyDelete
  9. alahai..sian tisya..mcm amani lah ni..get well soon dear..

    ReplyDelete
  10. Moga tisya cepat sembuh yer...anak purple amani pun masuk spital...

    ReplyDelete
  11. semoga cepat sembuh dan gain weight kembali tisha

    ReplyDelete
  12. alahai sian dia.. moga semakin sembuh hendaknya.. amin!!

    ReplyDelete
  13. terkenang plak nurin yg da 2 kali warded. sekali masa dia umur 1 tahun setengah dan 2nd time pertengahan tahun 2011 ari tu. sedih... sedih... pilu tgk anak kat spital. cucuk sana, cucuk sini... hu.... get well soon yer tisya...

    Adianiez's new entry : HAPPY & ANGRY ... GRRRRRRRRR !!!

    ReplyDelete
  14. Salam mama..

    Bkn xtray la... xray... hehe.. pembetulan..

    ReplyDelete
  15. alahai..sedih baca n3 nie sis..huhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...