Followers MamaTisya

Thursday, November 3, 2011

ipad vs samsung galaxy tab


kalo tnye aku mn yg best nk bli...aku pn tk brp sure
cz aku tk brp nk bli sgt tp kalo ada org nk blikn aku ok je:)
tp yg aku tau samsung galaxy tab lg bgs dr ipad
dr segi function application &
price pn samsung galaxy tab lg murah compare ipad
so tepuk dada tnye poket :)

 

actually ni bkn aku blikn tisya ipad baru
tp tisya guna ipad atok a.k.a FIL
yg cousinnye farah tu mmg biras aku bli
zaman IT skarang smua gadget canggih2
kecik2 dh kenal menantang ni smua:-p


 farah kusyuk main ngan kucing ni
kucing tu akan ikut apa yg kita ckp
bdk2 mmg suka la


tisya suka lyn youtube selain game or education.....
tu tgh tgk videoclip NADA CINTA...bab menari no 1:)

bdk yg tk brp sihat..mlm td ke pusrawi lg...huhuhu
skit2 nk ipad.....
agak2 kalo dpt ipad trus baik gamaknye demam+batuk:-p



tumpang happy kwn2 blogger yg menang ipad or ipod 

15 comments:

  1. Ian pun sibuk nak satu..dia selalu main yg kucing tu gak kat galaxy tab FIL aku..

    pic aku tu, set timer je pun & nak cepat..tu yg separuh je tu..

    ReplyDelete
  2. heheh harap2 me dpt menang galaxy tab plak :) amiin

    ipad and apa2 pun besh kalau FOC ;)

    ReplyDelete
  3. jenama apple hanya gah pada nama - pendapat peribadi saya

    ReplyDelete
  4. kalau ikotkan
    ipad lagi better dri galaxy tab

    tapi skrang galaxy tab dah ada dua version

    perbezaan..
    rasanya galaxy tab kena ada line
    tak de line tak boleh function

    ipad boleh bergerak sendiri...

    dari segi harga
    both dah sama harga....
    ikot kapasiti dia
    even ipad pun ada dah yang harga RM1.4k
    which is dah sama dengan galaxy tab

    tgk pada kapasiti dia
    lagi besar...lagi mahei..

    tapi ..

    akak both pun tak de....huhuhu

    ReplyDelete
  5. yup aku pn dgr org kata galaxy tab lg better than ipad

    aku ari tu kasi syarul galaxy pastu jeles
    sbb aku pn pakai hp cabuk jek :(

    ReplyDelete
  6. yelah mama, bdk2 skrg sgt cerdik.. cpt je diorang pandai guna benda2 macam ni.. kekadang kita sndiri x tau nk guna.. Aqil skrg dah pandai "ibu! nak iPad ayah! Ayah dah tua tak boleh main2 sgt.." Ha3!!! Terkedu ayah dia skejap..

    ReplyDelete
  7. tu la amrul kata gitu juga
    kita tanya dia xminat ke bli ipad dia kata baik bli galaxy tab

    ReplyDelete
  8. bg ct plak...galaxy tab lg better dri ipad....asben mmg gunakan tab sejak awal thun hari tu....galaxy lagi kecik dri ipad (mudah bwk kemana2 beg kecik pun leh masuk)..& galaxy ada 2 jenis yg boleh accept call dan ada yg x....dan galaxy plak leh masuk simkad jd kat mana2 jer boleh on9...xperlu harapkan wifi semata....

    ReplyDelete
  9. ai pakai samsung tab

    terbaik kan...

    ReplyDelete
  10. budak2 skrg mmg bertuah..
    mcm2 diorg bleh merasa..tak mcm kite dolu2
    saya, kalu ditnya taknak beli ke..mmg idak le beli
    tp kalu ade yg nak bg free, rezki jgn ditolak ;)

    ReplyDelete
  11. heheh, bahaya ni kalo my doter alya tgk sure haruk suh beli gak.. heheh..
    & bg statement ".. anak kwn umi ada.." :-p

    ReplyDelete
  12. kita tnya pdpt org kata better ipad sebab ipad dr apple..samsung tiru apple punya produk..huhu..ntahlah..

    ReplyDelete
  13. my opinion Ipad lagi bagus. sbb semua peringkat umur pandai guna and very user friendly. in term of apps pun, ok and variety as cheap as $0.99

    suka la..

    ReplyDelete
  14. husband ana beli kan ipad utk ajmal dan aqil belajar. mmg husband bnyk download yg education punya je la...alhamdulillah la ada kesan kat diaorg..kalau x.....sia2 je..:)

    ReplyDelete
  15. kanak2 skrg mmg untung kan sis..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...