Followers MamaTisya

Thursday, November 24, 2011

Lawatan ke Kilang & Makmal CSR, Shah Alam


ingt tk aritu aku update pi  
Central Sugar Refinery (CSR)
so arini br sempat nk update entry nye











kita meeting dlu & tgk slide show




lps tu kami di bw ke Kilang CSR
kt dlm kilang ni tkleh amik gmbr
saper2 yg pki high heels mmg kena tukar kasut
cz kena naik turun tangga
bila kt dlm kilang tu dh rs mcm dlm filem aksi lak
cz kdg2 kita tgk dlm filem kn ada scene dlm factory
tp mmg panas tul..berpeluh2
mcm mn la org yg ari2 kj nye ngadap machine2 dlm tu
so kitorang tgk mcm mn proses gula tu
dr awal dibersihkan pastu di stim
sehingga la menjadi gula yg kita bli kt hypermarket





lps tu kami di bw ke Makmal CSR plak
kt sini bole la snap gmbr



b4 masuk ke dlm Makmal CSR ni 
kami smua kena pki plastik khas kt kasut





kami smua memakai plastik khas utk kasut:)




ada gula kasar,gula pasir,gula perang,gula icing
antara gula2 yg dipasarkn ke hypermarket
spt Giant & Carrefour



b4 blk kami gmbr beramai-ramai 
dgn staff CSR yg terlibat pd ari tersebut




snap dr dlm kete :)

korang pernah p lawatan ke mn2 kilang???



**ok nk msk meeting dlu..nanti aku blogwalking umh uolssssssss



8 comments:

Salina@IbuAqil said...

X pnah g lah mama.. Tringin gak nak p.. Tgk camna deme keje kn.. Yelah slama ni tau guna je brg2 tu tp x tau camna deme proses..

mama rifQy said...

comey je letak plastik kat kasut.ye la kan..kalo pakai high heel camno nak masuk plastik..mahu koyak rabak!!

Nana said...

xpernah g lawatan mana2 kilang tingin sebenarnya
dulu masa keje kilang GSK wat panddol tu selalu la terima lawatan dari orang2 luar..kita tgh wat keje diorang tengok dari luar tingkap kaca mcm dok dalam aquarium

e.l.i.s.s.m.i.e said...

kilang gula ni memang me selalu nampak esp otw gi putrajaya. tak pernah masuk kilang, teringinnnn sangat, kilang roti ke aiskrim ke.

~ana~ said...

mcm kasut nak masuk OT....:)

Dee said...

orang beras ziarah org gula eh? hihihi..kasut smurf tu dee pernah pakai..hihihi..

dee pernah lawat kilang aiskrim Nestle..best..pergilah sis..dpt aiskrim free..hihihi...

watyz said...

x pernah melawat mana2 kilang lagik.. :)
kak rynn.. proses nye bersih kan?? hehehhe

mummy_ayu said...

best nya..dah besar2 gie lawatan mcm nie..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...