Followers MamaTisya

Tuesday, June 4, 2013

homemade lamb & chicken grilled


aritu hubbyku request nk mkn western
 so ke jusco bli brg2 ...bli kambing & peha ayam...yum222 
pastu bli sos blackpepper bahan2 lain mmg dh ada kt umh



ok kita guna pemanggang ajaib
cpt dan mudah..so saper yg blum beli kena tgu promo la:)
so ni kali ke-2 aku masak guna pemanggang ajaib
kalini kita grilled kambing & ayam plak
utk ayam & kambing tu aku just ltk blackpepper je pastu garam skit
so bakar smp masak...ayam tu lebih kurang 15-20 minit
kambing tu plak dlm 20-30minit

utk coleslaw plak...amik kobis+carrot..di potong nipis2 
lps tu amik mayonis+perahan limau nipis+gula skit...gaul2 bg sebati
pastu masukkn kobis & carrot td....sejukkn


sos blackpepper tu pekat so tambah skit air bg die cair skit...
siap utk dihidangkan....
kalo ada fries & whipped potato sedap jugak
 tp kalo tkde pn tkpe..ikut korang la nk pelbagaikn....mcmni pn dh kenyang...

14 comments:

cha said...

sedapnya kak. eh jap kambing byk camtu rm15.++ je? murahlaa. tp sayang sy takde pemanggang ajaib lagi huhu nak masak nanti tak lembut pulak dagingnya huhu

watyz said...

menarik n senang nak wat kan. nak try la... :)

Lynda Che Lah said...

lapar pagi2 ni tgk post awak...

Masni Syafie said...

lastweek baru buat grill lamb
asben request..beli yang dah siap,balik grill jer...hehe

salam kenal =)

Dee said...

thx for the recipe..dee dh ada pemanggang ajaib version 2..hihihi..

syawalsimpsons said...

ni pon sedap gak ni..alahai

Norlidawati Jaafar said...

Salam,
Saya ida
Newbies blogger
Wa besnye saya & hubby dah lah penggemar tegar kambing
Buat sendiri g puas hatikan
Tapi pemanggang ajaib x de plak
Kene minta hubby beli ni huhuhuhuhu
Jemput lah meriahkan blog saya & jadi kawan saya
umielman.blogspot.com

Sidratul Muntaha said...

seb baek aku dah mkn..
klu tak aku lapo

Nad MamaZN said...

Lapaaa

Ibu Lala said...

sejak ada pemanggang ajaib ni, tiap2 minggu buat bbq. senang dan mudah. selalu beli yg siap marinate kat giant tu je.

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

mmg pemanggang ni mencepatkan masak memasak ..lelebih lagi if masak westernnn

Cik Nadz said...

WOWW..SENANGNYA! GOTTA TRY THIS! THANKS FOR THE RECIPES!!^^

Syuhada Salleh said...

nmpak sedap..resepi pon simple je..

Mama Zharfan said...

tq amy :) me dh bookmark resepi ni :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...